İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine verilen İBB burs sonuçları sorgulama ekranı gencuniversiteli.ibb.istanbul için son dakika açıklama bugün geldi. İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı' adıyla İstanbullu olan lisans ve ön lisans öğrencilerine verilecek olan eğitim yardımı için başvuruların üzerinden geçen süreyle beraber sonuçların açıklanması yönündeki beklentiler artmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılında 100.000 üniversite öğrencisine 7500 TL eğitim desteği verileceğini belirterek ilk taksit ödeme tarihini kamuoyu ile paylaştı.

2023 - 2024eğitim öğretim yılı İstanbul Büyülşehir Belediyesi İBB burs sonucu sorgulama ekranı ile değerlendirme sonuçları için geri sayım sona erdi. Gelir durumuaçıklanan rakamların altında olan ve maddi desteğe ihtiyacı olan lisans veya ön lisans öğrencileri için 4 Kasım 2024'te sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi burs başvuruları sonrası sonuç açıklaması için gözler son dakika açıklamaya çevrildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 100.000 üniversite öğrencisine 7500 TL eğitim desteği veriyoruz. İlk taksitler çarşamba günü hesaplara yatırılacak. Güle güle kullanın." ifadelerini kullandı. İBB üniversite burs sonuçlarını öğrenciler İstanbul Senin Uygulaması veya Genç Üniversiteli resmi internet sayfası üzerinden görüntüleyebilecekler. İşte, İBB burs sonucu nasıl öğrenilir? sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

İBB BURS BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından İBB burs sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 100.000 üniversite öğrencisine 7500 TL eğitim desteği veriyoruz. İlk taksitler çarşamba günü hesaplara yatırılacak. Güle güle kullanın." ifadelerini kullandı.

İBB BURS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

İBB burs başvuru sonuçları için yapılacak açıklama sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Adaylar T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileriyle sonuç ekranına giriş yapacak. Ekranda adayların burs hakkı elde edip etmediğine ilişkin bilgilendirme yer alacak.

Başvuru yapan öğrenciler, İBB üniversite burs sonuçlarını, İstanbul Senin Uygulaması veya Genç Üniversiteli resmi internet sayfası üzerinden sonuç ekranını görüntüleyebilecek.

SAYIN YUSUF TEKİN 'ÜCRETLİ DENEME SINAVI YAPTIRMAYIN' TALİMATINIZ UYGULANMIYOR SAYIN YUSUF TEKİN 'ÜCRETLİ DENEME SINAVI YAPTIRMAYIN' TALİMATINIZ UYGULANMIYOR

BURS İÇİN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi
  • Önlisans veya Lisans öğrencisi olmak
  • Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak
  • Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak
  • Ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması
  • Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak