4 sendika, Öğremtenlik Meslek Kanunu kapsamında yapılacak olan Uzman Öğremtenlik ve Başöğretmenlik sınavlarının iptali ve eğitimim çeşitli sorunlarının duyurulması için ortak eylem kararı aldı.

Eğitim İş, eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Anadolu Eğitim Sen ortak eylem kararına katılacaklarını ve 14 ekim 2022'de eylem yapacaklarını duyurdu.

Uzman öğretmenlik kariyer sınavının iptal edilmesi için önemli çaba gösteren Eğitimci Yazar Kadriye Demirel ortak eylem kararını şöyle yorumladı:

KARİYER BASAMAKLARI SINAVI SENDİKALARI DA BİRLEŞTİRDİ

Öğretmenler olarak Kariyer Basamakları Sınavının iptali için aylardır hep beraber tepkimizi dile getiriyoruz.

Şimdi de dört sendika Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun revize edilmesi ve Kariyer Basamakları Sınavının İptali için ortak hareket etme kararı aldı. Sendikaların, aylardır öğretmenlerden gelen ortak hak arayışı çağrısına karşılık vermesi, olumlu ve sevindirici bir gelişmedir.ÖMK'nın revize edilmesi ve Kariyer Basamakları Sınavının iptali konusunda sendikalarca atılmış güçlü bir adımdır. Sendikaların attığı bu adım ile gelir adaletsizliğine ve itibar kaybına yol açacak olan sınavın, iptaline yönelik inancımız artmıştır. Öğretmenler olarak temennimiz mücadeleye tüm sendikaların ortak olmasıdır. Samimi olan tüm sendikalardan , üyelerinin haklarını ve itibarını korumak için bu ortak mücadelede varlık göstermelerini bekliyoruz. Teşekkürler #Eğitimİş #EğitimSen #HürEğitimSen #AES