Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan şube müdürleri, ilçe müdürleri, il müdür yardımcıları ve eğitim müfettişlerinin görevlerinin niteliğiyle mütenasip bir aylık ücrete sahip olmadığına dikkat çekerek, bunun hiç bekletilmeden çözüme kavuşturulması gereken bir sorun olduğunun altını çizdi..

 Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadeleri kaydetti ;

Bu sorunun, çözüme kavuşturulmadığında MEB’in teşkilatlarında bir süre sonra yönetici/denetçi sıkıntısı çekileceğini vurgulayan Genel Başkan Talip Geylan  açıklamalarında şu ifadelere yer verdi ;

“Bütün kamu çalışanları gibi eğitim yöneticileri de ciddi ekonomik sıkıntı içerisindeler.Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan şube müdürüleri,ilçe müdürleri,il müdür yardımcıları ve eğitim müfettişlerinin aylık ücretleri,görevlerinin niteliğiyle mütenasip olmaktan çok uzak hale gelmiştir.Bu,ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken bir sorundur. Bu sorun giderilmezse,MEB teşkilatında bir süre sonra yönetici/denetçi sıkıntısı çekileceği aşikardır. Eğitim  Bakanı Sayın Mahmut Özer ve Hükümetin, bu makul tespit doğrultusunda tez zamanda adım atacağına inanıyorum.”  dedi..