Öğretmenlere 3600 ek gösterge kesinleşti Türkiye Gazeresi yazarı İsa Karakaş, köşe yazısında öğretmenlere 3600 ek göstergenin tamam olduğunu yazdı. Karakaş tarafından kaleme alınan yazının ilgili bölümü şöyle:

3600 ek gösterge ve yeni özlük hakları: Devlet Memurları Kanununun 152’nci maddesinin "II-Tazminatlar” kısmının "B-Eğitim, Öğretim Tazminatı” bölümünde yer alan "%40'ına” ibaresi "%120'sine” şeklinde, "%20'sine” ibaresi "%60'ına” şeklinde değiştirilecektir. Bununla birlikte öğretmenlerin özlük haklarında ilave artışlar olacaktır.
Diğer yandan öğretmenlerin pürdikkat bekledikleri 3600 ek gösterge de bu yasayla kesinleşti. Buna göre birinci dereceli kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergesinin 3600'e çıkarılması, diğer derecelerde bulunan öğretmenler bakımından da bu artışa göre düzenleme yapılması öngörülmektedir.
Son olarak “…aman ben sınavlarla artık uğraşmak istemiyorum…” diyen muallimlerimize de alternatif olarak yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamalarını tavsiye ediyorum. Yüksek lisans yapanlar uzman öğretmenlik, doktora yapanlar ise başöğretmenlik unvanı için öngörülen yazılı sınavlardan muaf tutulacaktır.
Her şeyin en iyisine ziyadesiyle layık olan bütün öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum…"