Uzaktan eğitim artık dünyanın en önemli eğitim yöntemlerinden biri haline gelmeye başladı. Özellikle Pandemi ile başlayan ve yoğun bir şekilde yaygınlaşarak kullanılan online eğitim modeli Türkiye'de de uygulandı. Türkiye dünyada bu eğitim modelini en iyi uygulayan ülkelerden biri oldu. Milli eğitim bakanlığı, altyapısını hızla yeni modele entegre ederek EBA ve ÖBA Platformlarını oluşturdu ve uzaktan eğitim yöntemini etkili bir şekilde kullanmaya başladı.

Pandemi döneminde okullarda uzaktan eğitim yapıldı. Dünya genelinde yaygın bir şekilde uzaktan eğitim yöntemi ile ders yapıldı. Öğrenciler okullara gitmeyerek corona virüsün yayılmasını engellemeye çalıştı.

Uzaktan eğitim yaygınlaşması ile birlikte çeşitli avantajlar da ortaya çıktı. Online eğitim eğitimi En büyük avantajlarından biri ise öğrencilerin fiziki olarak okula gitmek zorunda kalmamaları ve dünyanın herhangi bir yerinde bulunmaları durumunda bile eğitim faaliyetlerinden yararlanabilmeleri.
Uzaktan eğitim falan kişiler günün herhangi 1 saatinde ve herhangi bir yerde iken eğitime katılabiliyor ve eğitim hakkını sonuna kadar kullanabiliyor. Ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte sınıf ortamında kullanılan grafikler, ders materyalleri de rahatlıkla elektronik ortamda kullanılabiliyor. Bununla birlikte uzaktan eğitimin devletleri maliyeti yüzyüze eğitimden daha düşük oluyor.

uzaktan eğitim yöntemi teknolojik gelişmeler sonrasında yeni bir şekle bürünüyor. Bu model hibrit eğitim ismi altında uygulanmaya başladı. Peki ama hibrit eğitim nasıl bir sistemle karşımıza çıkacak.

GAZZE, SAMSUN'DA DEĞİL ALİ BEY! GAZZE, SAMSUN'DA DEĞİL ALİ BEY!

Uzaktan eğitim ile örgün eğitimin birleşimi olan ve  Hibrit eğitim ismi verilen yeni sistemde öğrenciler dilerlerse uzaktan eğitim, dilerlerse de örgün bir şekilde okulda eğitim alabilecekle

Teknolojik gelişmelerin adeta devrim yaratarak Üst düzeye çıkması sonucu gelişen Hibrit eğitim sisteminde öğrenciler dilerlerse uzaktan eğitim, dilerlerse de örgün bir şekilde okulda eğitim alabilecekler.

Hibrit eğitim modelinde devamsızlık okuldaki gibi devam edecek. Öğrenciler canlı olarak derse katılmaları durumunda yazılacak, derse katılmayanlar ise okula gelmemiş gibi yok yok yazılacaklar.
Eğitimmsisteminin yeni uygulaması olan hibrit eğitime geçiş yapmayı planlayan ilk ülke ise Polonya. Birkaç bölgede pilot olarak başlatılacak uygulama başarılı olursa tüm ülkeye yaygınlaşacak.

Hibrit eğitim sisteminin ilerleyen yıllarda Avrupa ile paralel olarak Türkiye de benzer bir eğitim sistemi belirlerse şaşırtıcı olmaz. Türkiye'nin online eğitim sisteminde altyapı ve tecrübe olarak dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olması Bu uygulamanın Türkiye'ye gelmesi olasılığını artırıyor.