Görevine başlayan Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, düzenlenen devir teslim töreninde açıklama yaptı. Bakan Mahmut Özer,

"Bu vesileyle belirtmek isterim ki Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime geçmek kritik hale gelmiştir. Vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. ocuklarımızın Bedensel ve zihinsel gelişimi için müsaade edemeyiz." dedi.

Görevden istifa eden ve istifası kabul edilen Ziya Selçuk bir basın toplantısında, görevini yeni bakan Mahmut Özer'e devretti. Devir teslim için düzenlenen toplantıda yeni Bakan Mahmut Özer önemli mesajlar verdi. Bakan Mahmut Özer

"Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime geçmek kritik hale gelmiştir. Vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. ocuklarımızın Bedensel ve zihinsel gelişimi için müsaade edemeyiz. Okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur." dedi.

ESKİ BAKAN ZİYA SELUK'UN AIKLAMAARI

Bu milletin çocuklarına hizmet etme imkanı sunduğu için Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum.
alışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, il müdürlerimize sonsuz teşekkür ediyorum
Bu bir bayram devir teslimi. Mahmut bey çok önemli başarılara imza attı.

Bu haber de dikkatinizi çekebilir
ZİYA SELUK'UN ARDINDAN BİR İSTİFA DAHA... TIKLAYINIZ


YENİ BAKAN MAHMUT ÖZER'İN AIKLAMALARI

Sayın bakanımdan bu kadar kısa bir konuşma beklemiyordum. Öncelikle bizleri bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı sunuyorum. ok zor bir görevi devir aldığım biliyorum. Pandemiden dolayı eğitimi asgari düzeyde sağlamak dahi çok zor hale gelmiştir. TİMSS sonuçlarında görüldüğü üzere eğitim kalitesinde önemli iyileşmeler var. Ancak Türkiye olarak dünyayla daha çok rekabet edebilir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Devir alırken, saygı değer bakanımızla 3 yıl bakan yardımcısı olarak çalıştım. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. ok önemli projelerimi devam ettireceğiz. En temel amacım, kaliteli bir eğitim almak için fırsat eşitliği sağlamaktır.
Türkiye dünya ile yarışabilecek bir eğitim dünyasına sahiptir. ok çalışacağız. Bu vesileyle belirtmek isterim ki Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız.
Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime geçmek kritik hale gelmiştir. Vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. ocuklarımızın Bedensel ve zihinsel gelişimi için müsaade edemeyiz. Okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur.
Bugünden itibaren ailemi ihmal edeceğiz. Eşimi ve çocuklarımı ihmal edeceğim. İnşallah sayın bakanımız gibi buradan alkışlarla ayrılmak bize nasip olur.