MEB'de Bakan Mahmut Özer'in talimatıyla mevcut sözleşme iptal edilerek Vakıflar Bankası ile revize edilen banka promosyon sözleşmesine göre 3 bin TL alan Bakanlık merkez teşkilatı personeline, yeni sözleşmeye göre 22 bin 500 lira daha ek ödeme yapılarak promosyon ücreti 25 bin 500 liraya yükseltilmiş oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan tüm personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapıldığı Vakıflar Bankası ile personel başına 3 bin TL ödenmek üzere 1 Ocak 2021'den geçerli olarak imzalanan ve üç yılı kapsayan banka promosyon anlaşması, Mİlli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla yeniden güncellendi.

MEB Maaş promosyonu 25 bin 500 liraya yükseldi

Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile yapılan maaş promosyonu sözleşmesinin güncellenmesi görüşmeleri sonucunda 31 Aralık 2023 tarihinde süresi dolacak olan maaş promosyon sözleşmesi, iki yıl ilave edilerek revize edildi. Buna göre daha önce personel başına alınan 3 bin TL'ye ek olarak 22 bin 500 lira daha ödenecek ve maaş promosyonu 25 bin 500 liraya yükseltilmiş olacak.

Vakıflar Bankası MEB şubesiyle imzalanan sözleşmeye göre banka promosyon ücretleri 16 Kasım 2022 tarihinde personelin maaş hesaplarına nakit olarak yatırılacak.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı taşra teşkilatında görev yapan personeller ise bağlı bulundukları il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerin daha önce aldıkları karar doğrultusunda sözleşme yaptıkları bankalarla promosyon sözleşmesi güncelleme çalışmalarını yürütüyor.