Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Açıkladı: Müfredata Yeni Bir Ders Geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda okutulacak yeni bir dersi müfredata alacak. Yeni dersin konusu ve alanı ile ilgili detayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. İşte okutulacak yeni derse ilişkindetaylar.
Antalya'nın en gözde turizm ilçelerinden biri olan Serik ilçesinin önemli turizm beldesi Belek turizm bölgesinde düzenlenen

"Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı (COP 22)"

kapsamında, adı bölge ile özdeşleşen caretta carettaların denize bırakıldığı bir program düzenlendi.
Düzenlenen programa Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.
Düzenlenen programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve COP22 Konferansının çok önemli bir inisiyatif olduğunu dile getiren Özer,

"Millî Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye'de çevre bilinci ve iklim değişikliğinin müfredata girmesi için Sayın Bakan'ımızla birlikte önemli bir projeyi yürüteceğiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda tüm kamuoyuyla paylaşacağız. Umut ediyorum ki, COP'un yeni açılımında buradaki 21 ülke de aynı şekilde iklim değişikliği ve çevre bilinciyle ilgili dönüşümleri başlatmış olur. Sayın Bakan'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi. 

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi' kapsamında, Serik'te yeni bir kütüphane açılışını yaptıklarını belirterek Bakan Kurum'un çocuklara çevre bilinciyle ilgili 250 bin kitabı kazandıracakları müjdesini vermesi dolayısıyla kendisine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından balıkçı ağlarına dolanmış olarak yaralı bulunan 28-33 yaş aralığındaki 'Berra' isimli iki deniz kaplumbağası, tedavinin ardından uydu takip cihazı takıldıktan sonra denize salındı.