Emine Akkız isimli öğretmen 34 gün önce ortadan kaybolmuş ve durumdan şüphelenen ailesi durumu güvenlik güçlerine bildirmişti. AFAD ekiplerinin de devreye girmesi ile birlikte Emine öğretmen için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.
Emine öğretmenin telefonunu arayan yetkililer telefonun izini takipe derek ormanlık alanda çalışmaları yoğunlaştırdı. Telefonu çalan Emine öğretmen telefona cevap vermedi ve bir süre sonra telefonun da sinyali kesildi.
İzmir'in Menenen ilçesinde görev yapan Emine öğretmen tatil için meleketi Kahramanmaraş'a gitmişti. Burada kaybolan öğretmen için 4 gün boyunca arama çalışmaları başlatıldı.

aslışmalara aralıksız devam eden AFAD ve kurtarma ekipleri Emine öğretmenin cesedine ulaştı. Ormanlık alanda arama başlatan ekipler öğretmenin cesedini Haymalı bölgesinde buldu.
Halkın da çabaları ile cesede ulaşan ekipler büyük bir şok yaşadı. Emine Gökkız adlı öğretmen ormanda ağaca iple asılı şekilde bulundu. 

Cesedin bulunmasının ardındanpolis ekipleri bölgede inceleme başlattı. Öğretmenin intihar ete ihtimali üzerinde duruluyor. Emine öğretmen 43 yaşında ve 2 çocuk anesiydi. Emine öğretmen30 Temmuz 2021 tarihinde sabah saatlerinde eşofmanlarını giyerek evden çıkmıştı.