GAZZE İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, Tel Aviv yönetiminin bölgeye bazı tıbbi cihazların girişini engellediğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığına bağlı Mühendislik ve Bakım Genel Müdürü Bessam el-Hamadin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in bir yılı aşkın süredir bazı tıbbi cihazların girişini engellemesi nedeniyle Filistinli hastaların hayatının tehlikeye atıldığını söyledi.

Gazze'ye girişi engellenen tıbbi ekipman arasında 1 milyon 800 bin dolar değerinde 20 cihazın bulunduğunu aktaran Hamadin, bölgedeki hastanelerde bu cihazlara alternatif ekipman olmadığı için bazı cerrahi operasyonların uzun süre ertelendiğini veya hiç yapılamadığını dile getirdi.

İsrail'in tıbbi cihazların Gazze'ye girişlerini engellemesine dair gerekçe sunmadığını vurgulayan Hamadin, bu konuda İsrail'e baskı uygulanması için Dünya Sağlık Örgütündeki çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

- İsrail’in Gazze ablukası

İsrail'in 2006’dan bu yana hava, kara ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde 2 milyondan fazla Filistinli yaşıyor.

Dünyanın nüfus yoğunluğu en yüksek bölgeleri arasında gösterilen Gazze'de 16 yıldır süren abluka, buradaki Filistinlilerin hayatını doğrudan olumsuz etkiliyor.

Birleşmiş Milletlerin eylülde hazırladığı rapora göre, Gazze'deki Filistinlilerin yüzde 65'inden fazlası yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve nüfusun yüzde 60'tan fazlası işsiz.