Asgari ücretle alakalı kamuoyunda farklı rakamlar ve iddialar ortaya atılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuya ilişkin netlik kazandıracak açıklama  Kazakistan'daki zirve dönüşü sonrasında geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklaması ; 

Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin..

SOSYAL KONUTLAR İİN BİR GELİŞME VE MÜJDE VAR MI 

500 bin konut, 250 bin arsa, 50 bin iş yeri kazandıracak olan cumhuriyet tarihinin dev projesi ''İlk Evim-İlk İş Yerim'' ile ilgili açıklamalarda da bulunan Erdoğan, projedeki arsa sayısının ilk etapta 1 milyon olarak düşündüklerini belirtti.Konuşmalarını sürdüren Erdoğan Sözlerine şu şekilde devam etti ; 

1 milyon arsa. Bunu da nasıl yapacağız, Kura çekimiyle oradaki dağıtımları yapacağız. Derdimiz altyapısı yapılmış arsalara kendi imkanıyla, bankaların vereceği düşük faiz krediyle gelsin benim vatandaşım evini oraya kendisi yapsın. Bu, Türkiye'de ayrı bir sıçramayı getirecek. Bu, zemin artı 1 veya sadece zemin; bu şekilde 1 milyon arsayı inşallah vatandaşlarımıza ucuz imkanlarla verme anlayışını getiriyor. Bu konuyla ilgili de iki gün önce bakanımla görüştüm. O da 'biz bütün hazırlıkları evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yaptık, hazırız, her an bununla ilgili adımı atabiliriz' dedi. Şu an itibariyle inşallah Bakanlığımızın takibinde bu adımı da atacağız.'' ifadelerini kullandı..