KPSS Sorularının çalındığı ya da sızdırıldığı iddiaları KPSS'ye giren öğrencileri tedirgin etmeye devam ediyor. Sosyal medyaya yansıyan bazı soruların ÖSYM tarafından sorulan sorularla birebir aynı olması KPSS sorularının çalışdığı şüphesi oluşturdu. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirilmiş ve yüzbinlerce aday sınavda ter dökmüştü. Yapılan sınavın hemen arkasından, merakla beklenen KPSS cevap anahtarı, Öğrenci Saeçme ve Yerleştirme merkezi ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken, sosyal medyada üzerinden paylaşılan soruların ÖSYM soruları ile tıpatıp aynı olması soruların çalındığı iddialarına neden oldu.

KPSS SORULARININ SIZDIRILMASINDA FETÖ PARMAĞI İDDİASI

Soruların sızdırıldığı ya da çalındığı iddialarına tepkiler çığ gibi büyüdü ve Cevap anahtarının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Twitter'da gündem konusu olan "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" ile etiket açıldı. Tepkilere dahil olan sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

KPSS SORULARININ SIZDIRILDIĞI İDDİASINA TEPKİ

Ortalıkta dolaşan vahim iddialar üzerine Eğitim Gücü Sendikası ve CHP harekete geçti. Eğitim Gücü Sendikası; ÖSYM ve YÖK hakkında suç duyurusunda bulundu.. CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, MEB'in cevaplandırması istemiyle TBMM'ye taşıdı. Bir diğer yandan ÖSYM'den yapılan açıklamalarda iddiaların asılsız olduğu kaydetmişti..

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılmış olan açıklamada,

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,

"Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.