CEZAYİR Cezayir Kültür ve Sanat Bakanlığınca Tilimsan kentinde düzenlenen 12. Uluslararası Minyatür ve Süsleme Sanatları Kültür Festivali'nde Türk ebru sanatı tanıtıldı.

Türkiye başta olmak üzere, İran, Özbekistan, Umman, Endonezya, Pakistan, Hindistan ve Afganistan'dan katılımcıların yer aldığı festivalde sanat çalışmaları sergilendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Cezayir Kültür ve Sanat Bakanlığınca düzenlenen söz konusu festivalde Türk ebru sanatı da yoğun ilgi gördü.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü, Tezhip-Minyatür Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şehnaz Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cezayir'in Tilimsan kentinde 'Altın Köprüler’ başlığıyla ve TİKA Cezayir’in katkılarıyla düzenlenen bu festivale katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk." dedi.

Ebru sanatı başta olmak üzere bu tür sanatların eğitimi ve uygulanması için bu tür festivallerin önemli olduğunu vurgulayan Biçer, "Farklı ülkelerden gelen sanatçıların birbirleriyle ve Cezayir gençleriyle buluşması, kültür ve sanat aktarımı için çok önemlidir." ifadesini kullandı.

Biçer, gençlerin heyecanının, sanatçı ve hocaların deneyimleri ile birleşerek güzel bir sinerji yarattığına dikkati çekerek "Bu sanat sahalarında yeni yetişen gençlerin farklı kültürlerden sanatçılar tanıması hem ülkeler arasında iletişimi artırmakta hem de onların arasında kalıcı sanat dostluklarının oluşmasını sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Aynı fakültenin Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Cilt Anasanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Seher Aşıcı da "Festival boyunca Cezayirli gençlerin, Türkiye'den gelen bütün sanatçılara çok büyük bir ilgi göstermesi, sosyal medya üzerinden takip etme ve iletişimi sürekli hale getirme istekleri bizleri çok memnun etmiştir." dedi.

Aşıcı, TİKA Cezayir Koordinatörlüğüne ve düzenleme ekibine teşekkürlerini sunarak bu festivale Türkiye'den katılımın önemine vurgu yaptı.

Cezayir'de 19 Kasım’da Türkiye başta olmak üzere 8 ülkenin katılımıyla başlayan festival dün akşam sona erdi.