Akkuyu NGS'nin 1. ünitesine nakliye kilidi monte edildi Akkuyu NGS'nin 1. ünitesine nakliye kilidi monte edildi

Milyonlarca memur, emeklilikte daha yüksek maaş alabilmek için 3600 ek göstergenin çıkmasını bekliyor. 3600 ek gösterge verilen memurlar normal şartlar altında daha yüksek emekli maaşı alabiliyor.
Hükümetin de memurlara yönelik 3600 ek gösterge sözü olması nedeniyle gerek memur sendikaları gerekse memurlar hükumetten 3600 ek gösterge için yoğun bir şekilde talepte bulunuyor. Ancak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, çoğu memur için 3600 ek göstergenin hiçbir anlam taşımadığını, emekli olmaları durumunda 3600 ek gösterge için emekli maaş farkı alamayacaklarını söyledi.

Sözcü TV'de Ebru Baki'nin sunduğu Para Politika programına katılan Erdursun, canlı yayında emeklilik sistemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, emeklilikte hesaplama sistemin değiştiğini ve 1.10.2008’den sonra göreve başlayanlar için 3600 ek göstergenin hiçbir önemi olmadığını bununla birlikte emekli maaş hesaplama sisteminde kademenin, derecenin ve ek göstergenin bir işe yaramayacağını söyledi.

Erdursun'un açıklamalarına göre 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren göreve başlayan memurların 3600 ek gösterge alması durumunda bile emekli maaşları değişiklik göstermeyecek.