ANKARA (AA) - Türkiye'de ilk kez yapılacak 2024 Avrupa Atletizm Kros Şampiyonası için Türk kafilesi, organizasyonun bayrağını Belçika'da devraldı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamada, Brüksel'deki bayrak teslim törenine Brüksel Belediye Başkanı Sven Gatz, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov ile diğer yetkililerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Çintimar, geçen yıl Kepez Belediyesi'yle bu organizasyona aday olduklarını ve oylamayı kazanarak ev sahibi hakkı elde ettiklerini hatırlatarak, "2024 Avrupa Kros Şampiyonası'nın bayrağını teslim aldık. Bayrağı bir hafta sonra Kepez Belediyemize devredeceğiz. Gelecek yıl olimpiyat şehrimiz olan Antalyamız'da bu şampiyonayı en güzel şekilde birlikte organize edeceğiz. Bu şampiyonanın ülkemize kazandırılmasında Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Antalya Valiliği'ne ve Kepez Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.