Bugün, 28 Mayıs 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9213,58%-1,41
  • DOLAR

    39,03% 0,20
  • EURO

    44,23% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4149,88% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6634,28% 0,00

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te İsrail menşeli ürünlere boykot kararı

Genel 6.11.2023 16:06:15 0
Van, Hakkari, Muş ve Bitlis

VAN (AA) - Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'taki bazı kurumlar, Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla İsrail menşeli ürünleri boykot kararı aldı.

Van'da Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman başkanlığında toplanan Tuşba Belediye Meclisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Meclis üyeleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde çocuk, genç, yaşlı binlerce kişinin saldırılarda hayatını kaybettiğini belirterek, İsrail'e tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Akman da "Hastaneleri bombalayarak çoluk çocuk demeden insanları katlediyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi ABD ve ortakları, uçak, savaş gemileri ve silah göndererek İsrail'e destek veriyor. Yapılan bu vahşeti kabul etmiyoruz. Bu zulmü lanetliyoruz." dedi.

Akman, belediye ve tüm iştiraklerinde yiyecek, içecek ve temizlik malzemelerinde İsrail menşeli ürünlerin alımı, satımı ve kullanımını durdurduklarını ifade etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de büyük bir soykırımın yaşandığına dikkati çekti.

İsrail'in katliamlar yaparak Gazze'yi işgal etmeye çalıştığını belirten Şevli, "İsrail, her gece çocukların, kadınların ve mazlumların üzerine bombalar yağdırılıyor. Saldırıların bir an önce durmasını istiyoruz. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı tüm işletmelerde İsrail menşeli ürünlerin satışı yapılmıyor." dedi.

​​​​​​​Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin'in yanındayız ve zalimlerin karşısındayız. Belediyemize ait tesislerde işgalci İsrail'e ait markaların ürünlerini satmıyoruz." ifadelerini kullandı.

İpekyolu Belediyesinin sosyal medya hesabından "Boykotta biz de varız" başlığıyla yapılan paylaşımda da belediyenin, İsrail firmalarının ürünlerinin sosyal tesislerdeki satışını durdurduğu kaydedildi.

Paylaşımda, "Hizmetlerimizi yerel ve adil ürünlerle destekleyerek, dayanışma ruhunu yükseltiyoruz." ifadesine yer verildi.

- Bitlis

Bitlis Eren Üniversitesinden "Filistin'in yanındayız, boykot ediyoruz" başlığıyla yapılan paylaşımda, üniversite bünyesindeki bütün sosyal tesislerde, İsrail menşeli ürünlerin satışının durdurulduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sosyal medya hesabından, kentteki tüm okul ve bağlı kurumlarda İsrail menşeli ürünlerin satışının yapılmayacağını duyurdu.

- Hakkari

Hakkari Belediyesince sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, "Filistin'e yapılan zulme sessiz kalmıyoruz. Boykotta biz de varız. Milletimizin büyük bir özenle gerçekleştirdiği boykota Hakkari Belediyesi olarak destek veriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hakkari Üniversitesinin paylaşımında da "Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların sosyal tesislerimizde satışı yapılmamaktadır." denildi.

- Muş

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yazılı açıklamasında, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de büyük bir insanlık dramının yaşandığını ifade etti.

İsrail'in her gün yeni saldırılarla katliamlar yaptığını anlatan Asya, şunları kaydetti:

"Kendi topraklarında zulme maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin acısı yüreğimizde. Hukuk tanımayan İsrail'in katliamlarının sonlandırılması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir diplomasi yürütülüyor. Biz de sosyal tesislerimizde İsrail menşeli ürünlerin satışını boykot ederek Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren tesislerde İsrail menşeli hiçbir ürününün satışı yapılmamaktadır."

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican da "İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırım ve katliam sebebiyle, İsrail'e destek veren şirketleri ve bunların ürettiği ürünleri Muş Alparslan Üniversitesi kampüsümüzdeki sosyal tesislerimizde boykot etme kararı almış bulunmaktayız. Zulme karşı olan bu tutum kararlılıkla devam edecektir." diye konuştu.

Yorum

Öğretmenlere Sınav Görevi Ve Ceza Uyarısı

TCMB Açıkladı: Papara'da Neler Oluyor? Kullanıcılar İçin Önemli Duyuru!

Öğretmen ve Yöneticilere Artırımlı Ek Ders Ücreti Ödemesi İçin MEB’e Emsal Karar

Vali, Kaymakam ve Vali Yardımcısı Atama Kararları Resmi Gazete’de : İşte Yeni Görev Yerleri!

Öğretmen Maaşlarına Ek Zam İçin Talip Geylan'dan Açıklama

81 İlde Öğretmenlerden Ek Atama Çağrısı: Adaletli Kontenjan Talebi!

Tunceli’ye Yenimahalle ataması yapıldı! Yeni tunceli Valisi kim oldu?

Bayram öncesi ödeme müjdesi! Bakan bayram öncesi ödemeleri açıkladı

Memur ve emekli maaşına refah payı zammı gerekçesi düşük temmuz zammı

3 şarttan birini taşıyana erken emeklilik imkanı

Ödül Değerlendirme Modülü Açıldı: Öğretmenlere Aylıkla Ödül Yolda!

Mersin'deki Öğretmen Cinayetinde İlk Duruşma: Sanık Kendini Savundu!

Dikkat Öğretmenler! İl İçi/Dışı Tayinlerde Ek Ders Ücreti Mağduriyeti Yaşanabilir!

AÖF Bahar Dönemi Final Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Cevap Anahtarları Yayınlandı mı?

Öğretmenlere Uzaktan Eğitimle Yüksek Lisans Fırsatı

Bursluluk Sınavı Sonuçları 2025 Sorgulama Ekranı meb.gov.tr burs sonuç sorgula

Okullara 2,5 gün tatil geliyor, tatil tüm çalışanları kapsıyor

Okullarda Yaz Tatili Süresi Değişikliğine Milli Eğitim Bakanlığından Net Yanıt!

Öğretmen Maaşlarına Temmuz'da Yüzde 12,29 Zam!

İnfaz Paketiyle Af Müjdesi Bekleyen 50 Bin Mahkuma Tahliye Yolu Açılıyor

MEB’den haziran Öğretmen seminerleri kararı: seminerler online mı yüz yüze mi olacak?

Memurlar İçin Temmuz Zamları Netleşiyor! İşte Güncel Maaş Tablosu

İzmit BİLSEM Müdürünün Hukuk Zaferine Hür Sen İl Başlanlığından Açıklama

MEB'den öğretmenlere 550 saatlik kursla alan değişikliği fırsatı! Detaylar ortaya çıktı

Öğrencilere yönelik yeni proje! Bakan Yusuf Tekin projeyi tanıttı

Memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce ödenmesine yönelik Liyakat Sen’den açıklama

Yepyeni bir tatil daha geliyor, öğrenciler öğretmenler ve memurlara tatil teklifi!

Sigaraya yeni zam geldi! İşte güncel sigara fiyatları

MEB’den öğretmenlere bayram öncesi son dakika uyarısı: İptal edilecek

"Öğretmenler Suç İşlemedi!": KTOEÖS'ten Eğitim Bakanlığı Önünde Sert Tepki

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR