Öğretmenlik Kariyer Basamakları (uzman/başöğretmen) sınavları eğitim videolarını izledikten sonra sınav başvurusu yapan ancak sistemden dolayı sınava giriş belgesi çıkmayan mağdur öğretmenler, MEB'ten kendi hatasını telafi etmesini istedi.

Kariyer Sınavına Girmeyi Hak Edip Giremeyen mağdur öğretmen sayısının az olmadığını anlatan öğretmenler, sınava giriş bilgileri açıklandığı günden beri hak arayışı içinde olduklarını dile getirdi..

Öğretmenler, kariyer sınavları eğitim videolarını izledikten sonra  sınav başvurusunu da yaptıklarını ancak sınava giriş belgesini alamadıklarını bildirdiler.
Teknik sıkıntılardan ötürü kendileri gibi sınava giremeyen 6000 öğretmen olduğunu ifade eden öğretmenler, "Bizim gibi sınava giremeyen öğretmenlerin girememe sebeplerinden biri ilki sınav giriş belgesi alamaması. İkinci sebep ise eğitim videolarını izlemesine rağmen başvuru döneminde başvurduk sanmaları. Başvuru açıklandığında ise başvurunuz bulunmamaktadır uyarısı aldılar.  Yaklaşık 6000 öğretmenin sınava giremediği düşünülüyor."açıklamalrında bulundular..