İçişlerin Bakanlığı, polislerin fazla mesai ücretlerine zam yaptı. Buna göre Trafik polislerine 400 liralık zam yapıldı. Trafik polislerinin fazla çalışma ücretleri bu zamla birlikte 411 TL arttırıldı
3201 sayılı Kanunda, emniyet personelinin fazla çalışma ücretlerine ilişkin kısmında şu hüküm yer almaktadır:

"Ek Madde 21 – (Ek: 13/7/1993 - KHK - 486/17 md.)
657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil);
a) Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunanlardan;
1. Özel harekat ve istihbarat birimlerinde görev yapanlara; % 35,
2. Siyasi hizmet, çevik kuvvet birimleri ile köprü ve hassas bölgeleri koruma görevlerinde fiilen çalışanlarla, panzer sürücüsü ve operatörü olarak görev yapanlara % 31,
3. Diğer birimlerinde görevli olanlara % 27,
b) Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunan çarşı ve mahalle bekçilerine % 13,
tutarını geçmemek üzere İçişleri Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslara göre fazla çalışma ücreti ödenir. (Ek ibare : 12/7/2000 - KHK -611/2 md.; Kabul: 6/4/2001 - 4638/3 Md.) Ayrıca, İçişleri Bakanı, büyük ölçekli yolsuzluk, terör ve benzeri faaliyetlere karşı ülke çapında gerçekleştirilen operasyonlara katılanlar ile bunlara idari, teknik, lojistik ve sair destek hizmetleri sağlayan personele hizalarında gösterilen oranların en çok yarısına kadar ilave ödeme yapmaya, bu ödemeyi; görev yeri ve süresi, görevin zorluk ve risk derecesi, görevlinin kıdemi ve sorumluluğu ile benzeri unsurları dikkate alarak farklı miktar veya oranlarda belirlemeye, buna ilişkin diğer usul ve esasları tespit etmeye yetkilidir. Bu ücretten damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz."

Yukarıda anılan kanun maddelerine dayanılarak polislere fazla mesai ücreti verilmekte olup, madde hükmünde yer alan oranlarda zaman içerisinde artışlar olmaktadır. Örnek vrecek olursak  diğer birimlerde görevli olan polis memurlarına uygulanan oran yüzde 27'den yüzde 40'a çıkarılmıştır.
İlgili kanun maddesi, İçişleri Bakanına oranların yarısı kadar artırım yapma yetkisi tanımış olup, bu yetki ile de trafik polislerinin fazla çalışma ücreti oranı yüzde 52'ye yükseltilmiştir. Yapılan bu artışın ardından fazla mesai ücretinde yapılan artış ile ilgili polislere 411 TL'lik mali katkısı bulunmaktadır.

Fazla mesai oranları neye göre uygulanmaktadır:

Fazla mesai ücretleri en yüksek memur maaşına göre belirlenmektedir.
En yüksek devlet memuru aylığı: 9500*Maaş katsayısı
9500*0,333603
=3 bin 169 TL
13 puanlık fazla mesai oranı artışı
3.169*0,13=411 TL
Yukarıda yapılan hesapta da görüldüğü üzere  trafik polislerine fazla mesaide toplamda 411 TL'lik ücret artışı yapılacak olup, polislere ödenecek olan bu ücretten sadece binde 7 oranında damga vergisi kesilecektir.

Emniyet Genel Müdürlüğünden polislere fala çalışma ücretine ilişkin olarak kurumlara gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

 "Trafik Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personele fazla çalışma ücretinin %52 tutarında ödenmesine dair alınan Bakanlık makamının 25/7/2022 tarihli Oluru ekte gönderilmekte olup, ilgi Olur doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılması hususunda, bilgilerinizi arz/rica ederim"