Bugün, 4 Haziran 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9277,01%2,98
  • DOLAR

    39,12% 0,00
  • EURO

    44,63% 0,32
  • GRAM ALTIN

    4230,96% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6703,26% 0,00

Temas grubuyla İngiltere ve Fransa'yı ziyaret eden Fidan'dan 'Gazze'de hedef tam ateşkes olmalı' çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği temas grubunun, İngiltere'nin başkenti Londra ve Fransa'nın başkenti Paris'te yaptığı görüşmelerde, 'Gazze'de hedef tam ateşkes olmalı. İsrail üzerind

Genel 22.11.2023 21:44:00 0
Temas grubuyla İngiltere ve Fransa

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği temas grubunun, İngiltere'nin başkenti Londra ve Fransa'nın başkenti Paris'te yaptığı görüşmelerde, 'Gazze'de hedef tam ateşkes olmalı. İsrail üzerinde nüfuz sahibi ülkeler kalıcı barış için baskı yapmalı.' dedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze'de çatışmalara 'insani ara' verildiğine dair haberlerin geldiği süreçte Fidan da çatışmanın tümüyle durdurulmasına ve kalıcı barışın sağlanmasına yönelik diplomatik temaslarına hız verdi.

Bakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Nijerya Dışişleri Bakanı Yusuf Tuggar, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın yer aldığı temas grubu, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'la Londra'da bir araya geldi.

Heyet, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından da kabul edildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile de görüşen heyet, Paris ve Londra'daki temaslarında Gazze'de bir an önce tam ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmasının önemine dikkati çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyelerinin ve uluslararası toplumun bu yönde etkili ve acil önlemler almasının, İİT ve Arap Birliği ülkeleri için bir öncelik olduğunu belirten heyet, Gazze'ye insani yardım, gıda, su, yakıt ve elektrik ulaştırılması için güvenli geçişlerin ivedilikle sağlanması gerektiğini vurguladı.

Görüşmelerde İsrail'in suçlarına göz yumulmaması gerektiğini vurgulayan heyet, İsrail üzerinde nüfuzu olan tüm ülkeleri, uluslararası hukuka uygun davranmaya, kapsamlı barış ve iki devletli çözüm için harekete geçmeye çağırdı, kalıcı ve kapsamlı bir barış için hep birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

Bakan Fidan, İİT ve Arap Birliğini temsil eden temas grubunun, Londra ve Paris'te yaptığı görüşmelerde, 'Gazze'de hedef tam ateşkes olmalı. İsrail üzerinde nüfuz sahibi ülkeler kalıcı barış için baskı yapmalı.' dedi.

- Temas grubu

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 11 Kasım'da düzenlenen İİT ve Arap Birliği Ortak Zirvesi'nde Türkiye'nin öncülük ettiği çabalarla temas grubu kuruldu.

Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Endonezya, Nijerya ve Filistin Dışişleri Bakanlarıyla İİT Genel Sekreteri'nden oluşan heyet, Gazze'deki insani krizin önüne geçilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyesi 5 ülkeye ziyaretlerde bulunuyor.

Bu amaçla heyet ilk olarak 20-21 Kasım'da Çin'in başkenti Pekin'de Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile görüşmüştü.

Heyet dün de Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelmişti.

Temas grubu her iki ülkenin de İsrail üzerindeki nüfuzlarını kullanarak Gazze'de tam ateşkes için harekete geçmelerini istemişti.

Yorum

İnfaz Düzenlemesinde Yeni Gelişme! 27 Bin Mahkûm Tahliye Edilecek mi?

MEB Sene Sonu Toplantı Gündemini Duyurdu! Hangi Konular Ele Alınacak?

7549 Bazı Kanunlarda ve 660 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de

İnfaz Kanunu Teklifinde Tarihi Uzlaşma: Tartışmalı Maddeler Geri Çekildi, Yasa Bayram Öncesi Çıkıyor!

Kamu şeflerinden 3600 ek gösterge dahil 8. toplu sözleşmeden 4 talep

Ali Yalçın’dan Toplu Sözleşme Çağrısı! Kamu İşvereni Sorunları Görmeli

Memur maaş zammı ve TÜİK enflasyon verilerine. Eğitim Iş’ten açıklama

MEB, Üsküdar Amerikan Lisesi’nde LGBTQ Görselleri İçin İnceleme Başlattı!

Balıkesir'de Çiçek Hastalığı Vakaları Arttı, Sınıf Kapatıldı!

Memur Maaşlarına Refah Payı Gelecek Mi? Kritik Sorunun Yanıtı Belli Oldu!

Ek Ders Ücretleri İçin Yeni Gelişme: Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Kritik Başvuru!

Öğretmenlerin İl Dışı İller Arası Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı

Öğretmen çocuklarının mağdur edilmemesi için MEB’e resmi yazı

MEB Yetenek Sınavı Kılavuzu Yayınlandı: Başvuru ve Sınav Takvimi

Ali Yalçın, 8. Toplu Sözleşme’den memur maaş zam dengesi, emekli aylığı ve refah payı taleplerini açıkladı

Karne Heyecanı Başladı! e-Okul Not Sorgulama Erişime Açıldı mı?

Öğretmen, Polis, Doktor, Hemşire Maaşları Güncellendi! İşte Yeni Rakamlar

Mayıs Ayı Ek Ders Ücretleri İçin Düğmeye Basıldı: İşte Ödeme Takvimi

YKS’ye girecek aday sayısı belli oldu! Mezun sayısı dikkat çekti

Ritim İzmit'ten Anlamlı Konser: Kalpler TEGV İçin Atacak!

Okul Öncesi Gelişim ve Beceri Edinim Raporu Kılavuzları Yayımlandı, İşte Detaylar!

Yeni Müdür ve Müdür Yardımcıları Dikkat! Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Olacak?

İller Arası Tayinlerde Eksik Hizmet Puanı Krizi! Öğretmenler Mağdur Oldu

Öğretmen Maaşlarına %13,82 Zam! Kademe ve Dereceye Göre Yeni Maaşlar Açıklandı

Emekli Öğretmen Maaşları Güncellendi: İşte Yıllara Göre Yeni Rakamlar ve Temmuz Beklentisi

Okul Müdürü Davut Akpınar'ın Şüpheli Ölümü: Soruşturma Başlatıldı!

İmam Hatip Ortaokulundan Bursluluk Sınavında Olağanüstü Başarı: 102 Öğrenciden 83’ü Kazandı, 6 Öğrenci Türkiye Birincisi!

MEB’den Öğretmenlere son dakika uyarısı! 20 Haziran’a kadar süre verildi

Memur maaş zammı netleşti! 5 aylık enflasyon verilerine göre memur ve emekliler ne kadar maaş zammı alacak?

Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı! TÜİK 2025 Mayıs enflasyonu %1,53 olarak duyurdu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR