Bugün, 5 Haziran 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% 0,27
  • EURO

    44,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    4262,09% 0,37
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 1,33

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Konya'da konuştu:

- 'İsrail, Gazze'de yaptığı zulüm, katliam ve soykırımla Birleşmiş Milletler'in meşruiyetini yok etmiştir. Birleşmiş Milletler olsa ne olur, olmasa ne olur? Bazen diyorum (BM Genel Sekreteri) Guterres istifa etse. Buradan da çağrı yapıyor

Genel 4.12.2023 23:12:31 0
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Konya

KONYA (AA) - TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, "İsrail, Gazze'de yaptığı zulüm, katliam ve soykırımla Birleşmiş Milletlerin meşruiyetini yok etmiştir. Birleşmiş Milletler olsa ne olur, olmasa ne olur? Bazen diyorum (BM Genel Sekreteri) Guterres istifa etse. Buradan da çağrı yapıyorum, Konya'dan. Meşruiyetini kaybetmiş, ölmüş bir uluslararası örgütün genel sekreteri mi olur?" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri töreninde Bozdağ, dünyada en büyük gücün bilgi olduğunu, bilgiyi üretip, endüstriye, sanayiye, teknolojiye dönüştüren toplumların dünyanın en zengin ülke ve toplumları olduğunu anlattı.

Üniversitelerin bilimsel özerkliğin zirvede olduğu yerler olduğunu aktaran Bozdağ, Türkiye özelinde, ideolojik ayrışmalar ve kamplaşmalar nedeniyle bilimsel rekabetin, ideolojik rekabete doğru evrilerek pek çok alanda sorunlar yaşandığını ifade ederek, "Bir ideolojinin esiri olmak bilimsel hürriyeti yok eder." dedi.

İsrail-Filistin çatışmasına değinen Bozdağ, dünyanın pek çok ülkesinde milyonlarca insanın sokaklardaki haykırışlarının uluslararası kuruluşlarda yanıt bulamadığını, Birleşmiş Milletler'in işlevsiz kaldığını söyledi.

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, uluslararası örgütler niçin vardır?" diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepsi meşruiyetlerini şu anda bana göre yitirmişlerdir. İsrail, Gazze'de yaptığı zulüm, katliam ve soykırımla Birleşmiş Milletler'in meşruiyetini yok etmiştir. Birleşmiş Milletler olsa ne olur, olmasa ne olur? Ben bazen diyorum Guterres istifa etse. Buradan da çağrı yapıyorum, Konya'dan. Meşruiyetini kaybetmiş, ölmüş bir uluslararası örgütün genel sekreteri mi olur? Onurlu bir duruş ortaya koy. Meşruiyetini yitirmiş, ölmüş bir teşkilatın sekreteri olmaz. Ölünce tüzel kişilik sona erer. Şirketler sona erince de tüzel kişilik kalkınca da her türlü organı da kendiliğinden sona erer. Şimdi Birleşmiş Milletleri İsrail, hem meşruiyetini hem kendisini öldürmüştür. Ölmüş bir teşkilatın genel sekretere ihtiyacı var mı?"

Dünyada, Amerika'da, Avrupa'nın pek çok ülkesinde, Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, İsrail aleyhine konuşanların işlerine son verildiğini, parlamentolardan çıkarıldıklarını, yaşama hakkı tanınmadığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Ukrayna Rusya arasında savaş çıktığı zaman Ukrayna'nın yanında duran buradaki çocukları, kadınları korumak için dünyayı ayağa kaldıranlara soruyorum. İsrail'in Gazze'de öldürdükleri çocuklar Ukrayna'da öldürülen çocuklar gibi masum çocuklar değiller mi? Onun yanında duruyorsunuz. Neden Gazzeli çocukların yanında durmuyorsunuz? Bakın bambaşka iki uygulama. İkisi de bizim yanımızda oluyor ve medeni, demokrat olduğunu söyleyenler bunu yapıyorlar. Ama bu olay Batı'nın vahşi yüzünü bir kez daha hepimizin gözüne gözüne sokmaktadır. Onun için de bu hadisenin üzerinden şunu diyorum. Bunların insan hak ve hürriyetleri dedikleri şeyler sadece kendileri için insan hak ve hürriyetleri. Almanyası da öyle, İngilteresi de öyle, Amerikası da öyle. Türkiye'nin dışında bu olup bitenler karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümet yetkililerimizin ortaya koyduğu tavrın benzeri bir tavrı dünyanın dört bir yerinde koyan yok."

- "Konya'nın güvenliği Gazze'den başlıyor"

Bekir Bozdağ, Konya'nın güvenliğinin Antalya'da, Akdeniz'in sularından başlamadığını kaydederek, "Konya'nın güvenliği Gazze'den başlıyor. Emin olun Kahire'den başlıyor, Şam'dan başlıyor, Bağdat'tan başlıyor. Bunların ana hedefi de Türkiye. Çünkü onların önünde duracak başka bir güç yok. Bunları ezdikten sonra kimin karşısına dikilecekler? Bizim karşımıza. Belki bizim ömrümüz yetmeyecek ama bizim çocuklarımız, torunlarımız onların bu karşıtlığıyla yüz yüze gelebilir." diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da ödüllerin amacının bilim dünyasında adını duyurmuş, etki değeri yüksek akademik çalışmalarıyla ön plana çıkan bilim insanlarının başarı hikayelerini daha fazla görünür kılmak olmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenlere ödülleri verildi.

Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Yorum

Manisalı İş İnsanı Dana Saldırısı Sonucu Hayatını Kaybetti!

Bayram Tatili Sonrası Öğretmenleri Bekleyen Görevler: İşte Detaylar!

Öğretmenlere 1 saatlik dinlenme fırsatı, öğrencilerin dersine branş öğretmeni girecek

Memur maaşına %15,6’lık zam ve refah payı ile %25 zam açıklaması bekleniyor

Taksiler Artık Rastgele Yolcu Almayacak! İstanbul’un Yeni Ulaşım Sistemi Başlıyor

MEBBİS Hatası Sonrası Ek Ders Ücretleri Yanlış Hesaplandı!

Ahmet Ülger Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Uzun Tedavin Gören Beril Ela'nın Okuluna Muhteşem Dönüşü Duygulandırdı!

Kurban Etinden Lokum Kıvamında Taze Kavurma Nasıl Yapılır?

Ev yapımı sucuk nasıl yapılır, evde kurban etinden sucuk yapma yöntemleri

Bıçak nasıl bilinir, ideal bıçak bileme açısı ve bıçak bileme yöntemleri

İl İl Bayram Namazı Saatleri! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Eskişehir, Sakarya Türkiye geneli bayram namazı saatleri

Memur ve emekli maaş zam oranlarında değişiklik

Öğretmenlere Ek Ders Gecikmesi! Hangi İllerde Ödemeler Bayram Sonrasına Kaldı?

Kamu İşçilerine Zam Teklifinin Ne Zaman Yapılacağı Belli Oldu

Milli eğitimde Türkiye-Suriye iş birliği

MEB'den Yaz Tatili Sürprizi Mi Geliyor? 2025-2026 Eğitim Takvimi Yayımlandı Ama Değişiklik Kapıda!

Bayram tatiline giden öğretmenlere uyarı! Uymayanlar ceza alacak

MEB'den Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Jesti

Balıkesir’de Maaş Promosyon Rekoru! Öğretmenlere 87 Bin TL Ödeme Yapılacak

Baskılara dayanamayan O.Ç. okul müdürlüğünden istifa etti

Kararnamesi Çıkan Öğretmenler Dikkat! İkinci İl Dışı Tayin Yolu Kapanabilir!

Diyanet Duyurdu! 6 Haziran Kurban Bayramı Namaz Saatleri Belli Oldu

Öğretmenlerin Maaşlarına 22.000 TL Ek Takviye: Kimlere Ek Ders Ödenecek?

Eğitim-Bir-Sen Açıkladı: 1000 Üniversite Çalışanı İçin Tayin Yolu Açıldı!

Temmuz'da Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Maaşları Kaç TL Olacak?

Öğretmenlere ve milli eğitim personeline özel sıfır konut kampanyası! Sadece MEB personeli yararlanacak

Sağlık personeline tazminat rücu Yönetmeliğinde değişiklik

Maaş Ödemelerinde Yeni Sistem

Yeni İnfaz Düzenlemesi Resmî Gazete’de Yayımlandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR