Sözleşmelilere kadro verilecek mi? Sözleşmeliler  kadro açıklaması ve emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme açıklaması geldi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu sözleşmelilere kadro verilmesine yönelik açıklamasında,

"Ekim ayında Meclis açıldığında kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız" açıklamasında bulunup akabinde EYT'li kesimin durumu ele alınarak çözümlenecek. 2023 başında farklı bir Türkiye'ye hep beraber ulaşacağız" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu kamusa sözleşmeli olarak çalışanların ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT'lilerin merakla beklediği konular hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi ; 

"Ekim ayında Meclis açıldığında gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro haklarının ele alınması suretiyle yasa ile netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak.

Bunun akabinde EYT'li kesimin durumu ele alınarak çözümlenecek. 2023 başında farklı bir Türkiye'ye hep beraber ulaşacağız.

10 ay çalışmak suretiyle, 2 ayı çalışmama ile geçirenler (geçici işçiler), 12 ayın tamamında çalışır duruma gelme düzenlemesini mutlaka gerçekleştireceğiz, çözümleyeceğiz."

Yine aynı konuya ilişkin olarak geçtiğimiz gün açıklama yapan alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise şunları söylemişti:

"Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor" 

"Bundan sonraki ilk açacağımız dosya üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağımız dosya Sözleşmeli Personel meselesidir. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alınıyor. Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz. Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz" 

Sözleşmeliler ve EYT'liler merakla bu açıklamalarda yer alan konulara ilişkin sorunların çözülmesini bekliyor.