Bugün, 31 Mayıs 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

Siyasi parti genel merkezlerinde 'başvuru' hareketliliği

Genel 15.03.2023 15:50:57 0
Siyasi parti genel merkezlerinde

ANKARA (AA) - Siyasi parti genel merkezlerinde milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunanların oluşturduğu yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Üniversite öğrencisinden kamu çalışanına birçok aday adayı, siyasette yer alarak ülkeye hizmet etmek için yeni bir yola çıktıklarını belirtiyor.

14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor.

Siyasi partilerin genel merkezlerinde kayıt kabul için kurulan masalarda, milletvekili aday adaylığı başvuruları yapılıyor.

Kabul masalarına ilgili evrakların teslim edilmesinin ardından aday adaylığı süreci başlıyor.

Hareketli saatlerin yaşandığı AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek aday adaylığı başvurusunda bulunan eski Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, "Arkadaşlarımız burada süratle çalışıyorlar. Bir heyecan var. 14 Mayıs için inşallah tekrar büyük bir zafer bekliyoruz biz AK Partililer olarak." diye konuştu.

Başvuru işlemleri için genel merkeze ailesiyle gelen eski AK Parti MKYK üyesi Ömer Osman Yanık, "Türkiye'nin yeni yüzyılındaki inşasında Cumhurbaşkanı'mızın yanında bulunmak için çocuklarımla beraber geldim. Türkiye'de çocuklarımızın geleceklerinde huzur, refah, güvenlik seviyesinin artması ve milli, yerli bir duruşun devam etmesi için biz de safımızı, tarafımızı belli edelim diye aday adaylığı başvurusunda bulunduk." dedi.

İlk kez milletvekili aday adaylığına başvurduğunu belirten Yanık, "Bu seçimde daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Biz her şeyin farkındayız. Vatandaşımız da farkında. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı'mıza açık arayla bugüne kadar görülmemiş bir desteğin olacağına inanıyorum. " ifadelerini kullandı.

Manisa Turgutlu'da bir anaokulunda okul müdürü olarak görev yapan Ömür Türkmenoğlu da siyasette kadın temsiliyetinin önemine vurgu yaptı. Adıyaman'da depremin ardından yardım çalışmalarında yer aldığını ve başvuru için Ankara'ya geldiğini belirten Türkmenoğlu, "İnşallah ülkemiz için, devletimiz için hayırlı bir seçim olur. Buradan zaferle çıkacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni bir enerjiye ihtiyaç var"

CHP Genel Merkezi'nde de gün boyu hareketlilik yaşandı. Aday adaylığı başvurusunda bulanan eski CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, "Geldiğimiz noktada açık bir değişimin ihtiyaç haline geldiğini hep birlikte görüyoruz" değerlendirmesini yaptı. Birçok alanda tıkanma olduğunu belirten Halıcı, "Yeni bir enerjiye, yeni kadrolara, yeni politikalara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Eski CHP Bolu İl Başkan Yardımcısı Önder Başaran, uzun yıllardır partide görev aldığını ifade ederek seçim sürecinde partisine katkı sunmak için aday adayı olduğunu dile getirdi. 25 yıldır CHP üyesi olduğunu belirten İbrahim Varol da arkadaşlarının telkiniyle ilk kez milletvekili aday adayı olduğunu aktardı. Varol, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı makamına oturtmak için mücadele edeceğiz." dedi.

- "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı mutlaka kazanacak"

MHP Genel Merkezi'nde de başvuru hareketliliği sabah saatlerinde başladı. Partisinin genel merkezinde başvurusunu yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı mutlaka kazanacak." diye konuştu. Milletvekilliği görevini ifa etmenin büyük bir onur kaynağı olduğunu anlatan Sancaklı, "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin geleceği. Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünde Cumhur İttifakı'nın bir dönem daha devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için de bütün çalışmaları yapıyoruz. Ben seçimi kazanacağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarının desteğiyle aday adaylığına karar verdiğini belirten 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Rümeysa Şahin de "Ben de milliyetçi bir kadın olarak kadınların ve gençlerin sesini duyurmak için bu seçimde yer almak istedim." dedi.

Tokat milletvekili aday adayı olan Alper Dirim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanında olmak ve millete fayda sağlamak için başvuruda bulunduğunu anlattı.

Başvurular, AK Parti'de yarın 21.00'de, CHP'de 20 Mart'ta, MHP'de ise 21 Mart'ta son bulacak.

Yorum

2025-2026 Sezonu Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig Maç Takvimi, Sezon Başlangıç ve Bitiş Tarihleri Açıklandı!

MEB’den okullarda okutulan derste müfredat değişikliği!

Balıkesir Edremit'i Sarsan İddia: Belediyede Rüşvet Operasyonuyla 6 Kişi Yakalandı!

Okulda Korkunç Olay! 10 Yaşındaki Yusuf Sınıfta Entübe Edildi: Boğazı Sıkıldı İddiası!

Kargı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Yeni Atama! Murat Peker Göreve Başladı

Mahmut Arslan’dan Sonra Sıra Ali Yalçın’a mı Gelecek?

Konut Piyasasında Şaşırtıcı Değişim: İbre Tersine Döndü, Bazı Şehirlerde Fiyatlar Uçuşa Geçti!

Jandarmaya ve polise ifade özgürlüğü kararı

Okullara Yarım Günlük Tatilin Tam Gün Tatil Olması İçin TES’den Açıklama

Okul müdürü Heimlich Manevrası ile minik öğrencinin hayatını kurtardı

İBB'ye 5. Operasyon: Eski Vekil ve Belediye Başkanları Dahil 47 Gözaltı Kararı!

Memurları, kamu personel ilgilendiren 19 maddelik düzenleme Resmi Gazete’de

AK Parti’den Yeni İnfaz Paketi Hamlesi: Siyasi Partilerle Görüşmeler Başladı

En Düşük Emekli Maaşı Alanlara Kötü Haber! Temmuzda Artış Olmayabilir

Öğretmenlerin Yazdığı Hikâye ve Romanlar Ders Kitapları Gibi Dağıtılacak

Zonguldak Milli Eğitim’de kazan kaynamaya devam ediyor! 5 okul müdürü- müdür yardımcısı görevden alındı

MEB’den Yeni Müfredat Hamlesi! İngilizce ve Arapça Derslerinde Değişim Başlıyor

MEB’de sınav kurallarını kökten değiştiren karar

Takdir ve Teşekkür Belgeleri İçin Yeni Dönem! İşte Hesaplama Detayları

Okullar 5 gün kapalı! MEB okullara tatili resmen duyurdu

Öğretmenlere güzel haber! Ek ders ücreti ödemeleri için flaş duyuru

Öğretmenlerin e-Okul Yetkileri Değişiyor mu? İşte Yeni Düzenleme

Ara Tatilde Okul Müdürleri ve Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Açıklaması

Ağustos Masası Karıştı! Memur-Sen'in 11 Yıllık Tekeli Kırıldı: Yeni Dönem Başlıyor!

2025 İOKBS Taban Puanları Açıklandı! Bursluluk Sınavı'nı Kimler Kazandı?

Ortaokul ve Liselerde Devamsızlık Kuralları Değişiyor mu? 9 Günlük İzin Detayları

Sosyal Bilgiler Müfredatı Değişiyor Mu? MEB'den Beklenen Yanıt Geldi!

MEB’den okullara geniş kapsamlı inceleme, büyük cezalar veriliyor

MEB 2025 İOKBS Burs Miktarı Güncellendi öğrencilere kaç TL burs ödemesi yapılacak?

MEB 2025 İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları ve 5, 6, 7 ve 8. Sınıf Taban Puanları Açıklandı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR