Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor

- Türkiye, ocak-şubat dönemindeki 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışıyla İtalya, İspanya, Avusturya, Danimarka ve Finlandiya gibi AB ülkelerini geçerek 6'ncı sırada yer aldı

- Türkiye'de şubat sonu itibarıyla dizel otomobilden daha fazla hibrit otomobil satışı gerçekleştirildi

(Abdulselam Durdak/İstanbul)

2- Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri kritik platformlara güç katıyor

- Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay:

- "Kritik zırhlılarımızın modernizasyonunda yeni ve özgün ürünler geliştirdik. TCG İstanbul fırkateynimizde helikopter yakalama sistemimizi başarıyla devreye aldık"

- "Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçaklarının ihtiyacı olan, uçağı havada tutan bütün uçuş kontrol eyleyicileri geliştirmek amacıyla TUSAŞ'la TAAC şirketini kurduk. Milli muharip uçak KAAN'ın iniş takımları da TAAC tarafından yapıldı"

(Tolga Yanık/İstanbul) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3 - Slow Food hareketi iyi, temiz ve adil gıda için 38 yıldır mücadele veriyor

- Slow Food Hareketi Başkanı Edward Mukiibi:

- "Tüm bu yaşananlar (aşırı hava olayları) gıdaya erişimimizi, gıda güvenliğimizi ve bizim açımızdan yağmuru merkeze almış tarım sistemimizi etkileyecek. İklim kriziyle mücadelede geniş kapsamlı iklim değişikliği adaptasyon çalışmaları yürütüyoruz"

- "Küresel gıda üretiminin neredeyse yarısı tabağımıza ulaşamadan israf ediliyor. Bununla birlikte enerji, kaynak, çiftçilerin o ürünleri üretirken harcadıkları zaman da israf edilmiş olunuyor yani gıda israfı tabağımızın çok ötesinde"

(Yeter Ada Şeko/İstanbul) (Fotoğraflı)

4- Çocuklar çizgi filmlerle ayrımcılık ve zorbalığa karşı bilinçleniyor

- TRT Çocuk Proje Sorumlusu Ceyda Yunus:

- "Çizgi filmlerimizde bir çocuğu etiketleme, lakap takma, zorbalık yapma gibi şeyleri kesinlikle göstermemeye çalışıyoruz. Çünkü bu ufacık bir şiddet ilerleyen yıllarda davranışa, karaktere ve kalıcı bir kimliğe dönüşebiliyor"

- TRT Çocuk Uzman Psikoloğu Kübra Taşkıran:

- "Okullarda çocuklar akran zorbalığına varan sorunlar yaşayabiliyor. Bu yapımlar verdiği mesajlarla bunların önüne geçebiliyor, çocukların gelecekte anlayışlı, empati kurabilen, saygılı, ayrımcılık gibi konulara karşı hassasiyeti olan bireyler olmasını destekleyebiliyor"

(Enes Taha Ersin/İstanbul) (Görüntülü)

5- TÜROB Başkanı Müberra Eresin'den "kopya site yöntemi" ile dolandırıcılık uyarısı:

- "Dolandırıcılar, otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin bire bir kopyası siteler açabiliyorlar. İlk bakışta sahte bir site olduğunu anlayabilmek zor olabiliyor ama sitenin adında mutlaka kendilerini ele verecek yanlış bir kullanım da oluyor"

- "Abartılı derecede indirimli fiyatlara şüpheyle bakılmalı ve otellerin gerçek web sitelerinden rezervasyon yapılmalı"

(Muhammet Fatih Kabasakal/İstanbul) (Fotoğraflı)

6- Moskova’daki terör saldırısında onlarca hayatı kurtaran Müslüman genç AA’ya konuştu:

- 15 yaşındaki İslam Halilov:

- "İnsanlar panik içinde binada farklı yönlere dağılmaya, merdivenlere ve yürüyen merdivenlere yönelmeye başlayınca terör saldırısının başladığını fark ettim"

- "İnsanlar bilinçli ya da bilinçsiz olarak onlara yardım edebileceğimi anladı ve talimatlarımı hemen dinlemeye başladı. Daha sonra tahliye planına göre hareket ettim"

(Elena Teslova/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TÜRKPATENT'e geçen yıl en çok "eczacılık ürünleri" alanında patent başvurusu yapıldı

- Kuruma geçen yıl yapılan 19 bin 833 patent ve faydalı model başvurusunda ilk sırada 1657 ile "eczacılık ürünlerinin, tıbbi kimyasalların ve botanik ürünlerinin imalatı" alanı öne çıktı

- TÜRKPATENT'e geçen yıl 183 bin 149 marka başvurusunda bulunulurken, yerli marka başvuru oranı yüzde 92,1 olarak kayıtlara geçti

(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)

8- Türk halteri, Paris 2024'te olimpiyat madalyası hasretine son vermeye hazırlanıyor

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü:

- "Erkeklerde hem kota hem de olimpiyat madalyası kovalıyoruz. Kotamızı aldıktan sonra bütün hedefimiz olimpiyat madalyası, inşallah onu da gerçekleştireceğiz"

- "Bildiğiniz gibi dünyada ilk 10 sıraya giren kota alıyor. Şu anda Muhammed Furkan (Özbek) sekizinci sırada, Yusuf Fehmi (Genç) de hemen ardından geliyor"

- "2024 Paris Paralimpik Oyunları için dört sporcumuz kotayı garantiledi"

(Fatih Çakmak / Ankara) (Fotoğraflı / Görüntülü)

9- Boksta 2024 hedefi: Avrupa'nın zirvesi ve olimpiyat madalyaları

- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç:

"Avrupa şampiyonluğunun da en büyük adayıyız. Olimpiyatta da rekor sayıda madalya beklentimiz var"

Depremde evleri yıkılan Sezer ailesi yeni evlerine kavuştu Depremde evleri yıkılan Sezer ailesi yeni evlerine kavuştu

- "2028'deki olimpiyatlarda boksun olabilmesi için IBA'nın değil yeni bir oluşumun olması gerekiyor. Aksi takdirde 2028'de olimpiyatlara boks gitmeyecek"

- "İtalya'da Üst Minikler Avrupa Şampiyonası düzenlenecekti ama yapamayacaklarını bildirdiler. Bize teklif ettiler ve bu şampiyonayı 25 Ağustos-2 Eylül'de Antalya'da düzenleyeceğiz"

(Erkan Tiryaki / Ankara) (Fotoğraflı / Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.