Milli Eğitim Bakanlığının MEB 2022 yılında yayımladığı genelge ile, öğretmenevlerinin öğretmenlere yömelik olarak % 50 indirimli konaklama imkanı sağladığını belirtilmişti. Eğitim Sen Bingöl Şubesi ise indirim yerine zam uygulandığını açıklayarak duruma tepki gösterdi.

Bingöl Kent Haber'de yayınlanan habere göre; Eğitim Sen Bingöl Şubesinden yapılan açıklamada, şöyle denildi;

“Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılında yayınladığı genelgeyle öğretmenevleri, öğretmenlere 50 indirimli olarak kullandırılmaya başlandı. Yine Bakanlık bugün yayınladığı bir başka yazıyla, öğretmenlerin öğretmenevlerinin kafe ve restoranlarından 30 indirimli faydalanması talimatını verdi. Bunlar öğretmenler açısında sevindirici haberlerdi.

Bingöl Adaklı'da bakanlığın genelgesinin pek duyulmadığı anlaşılıyor. İlimizin en dezavantajlı ilçelerinden biri olan ve öğretmenlerin zor şartlar altında görev yapığı yerlerden biri olan bu ilçemizde, öğretmenevinde kalan öğretmenlerin konaklama ücretlerine 100 zam yapıldı. Evet yanlış duymadınız bu oranda zam yapıldı. Yani öğretmenler geçen aya kadar 1200 TL aylık kaldıkları öğretmenevinde ani bir kararla 2400 TL’ye kalmaya başladılar. Hatta itiraz ederlerse bu fiyatın 2700 TL’ye çıkacağını söylediler.
Oysaki maaşlarımıza böyle bir zam gelmedi. Zaten açlık sınırında ve zor şartlarda görev yapan öğretmenler bu muameleye muhatap olmamalıydılar. Yapılan bu zam ivedilikle geri çekilmelidir. Öğretmenlere karşı kaba ve yaralayıcı dilden uzak durulmalıdır.”