2023 Ocak ayında öğretmen maaşlarına enflasyon zammı haricinde 3000-5000 TL arasında zam yapılacak. Yapılacak olan zammı ve miktarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı.

Milli Eğitim bakanlığı Ocak ayında Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu uygulamaya koyuyor. Bu kapsamda da öğretmenler; aday öğretmen, öğremten, uzman öğretmen ve başöğretmen kariyerleri ile sınıflandırılacak. Aday öğretmenler komisyon tarafından değerlendirilecek ve geçer not alanlar öğretmen olacak.

Öğretmenler ise sınava girecek ve sınavdan 70 puan ve üzeri geçer not alanlar uzman öğretmen olabilecek. Ancak yüksek lisans yapmış olan öğretmenler bu sınava girmeyecek. Master yapan öğretmenler direkt olarak uzman öğretmen olacak.

Uzman öğretmenler de başöğretmenlik sınavına girecek. Başöğretmenlik sınavından 70 puan ve üzeri not alan uzman öğremenler başöğretmen olacak. Ancak doktora yapmış olan öğretmenler herhangi bir sınava girmeden direkt başöğretmen olacaklar.

Tüm bu kariyerlerde olan öğretmenlerin ise önemli bir ortak noktası olacak. Aday öğretmen de, öğretmen de, uzman öğretmen de, başöğretmen de aynı işi yapacak. Ancak Ocak ayından itibaren alacakları ücretler farklı olacak.

Milli Eğitim Bakanının açıklamasına göre uzman öğretmenler Ocak 2023'te 3.000;TL ek zam alacak. Yine Bakan Özer'in açıklamasına göre Başöğretmenler de 4.500 TL- 5.000 TL civarında bir zam alacak.

İşte Bakan Mahmut Özer'in o açıklamaları:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminat miktarlarını açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Kariyer sınavlarına giren öğretmenlerimizin 2023 yılı itibariyle alacakları ilave ücretleri belirten Mahmut Özer şunları ifade etti:

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK TAZMİNATI NE KADAR

Uzman öğretmenlikte 2500-3000 tl civarında bir artış olacağını,
Başöğretmen olanların ise 4500-5000 tl civarı bir artış olacağını söyledi.

NOT: BU HABERİ NEDEN BU BAŞLIKLA YAPTIK:

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başından beri karşı çıktığımız ve sınavın iptali için Türkiye'de ilk tepkiyi gösteren ve öğretmenlerin teleplerini dile getiren öncü site olduk. Hala sınavın iptalini bekliyoruz. Haber başlığını ise, uzman öğremtenlik ve başöğretmenliğin öğretmenlerde sadece maaş artışı anlamına geldiğine vurgu yapmak ve bu olaya bu pencereden baktığımızı göstermek. 

MEB ÖĞRETMENLERİN SESİNE KULAK VERMELİ VE UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINI İPTAL ETMELİDİR