Bugün, 5 Haziran 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9333,42%0,61
  • DOLAR

    39,30% 0,40
  • EURO

    44,84% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4256,47% 0,23
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,00

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Nevruz Bayramı mesajı:

- 'Baharı karşıladığımız bu seneki Nevruz Günü'nde kalplerimiz yaslı, gözlerimiz yaşlı, gönüllerimiz buruk olsa da Türkiye'yi yeni baştan ihya ve imar etme gayemiz, tıpkı demir dağları eriten tarihi irade kadar kudret ve kuvvet içerm

Politika 21.03.2023 13:20:40 0
MHP Genel Başkanı Bahçeli

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP ile HDP'nin, ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi, hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir. Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler, 14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, son bir asrın en büyük felaketi olan 6 Şubat 2023 tarihli Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler ile Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel ve taşkınların, milleti sarstığını ve acıya boğduğunu anımsattı.

Türk milletinin, karşısına çıkan doğal zorlukları ve doğal olmayan çetin engelleri hep birlikte aşma iradesi göstererek direncini, dirayetini ve metanetini azami düzeyde sergilediğini belirten Bahçeli, "bugüne istikrar, yarına huzur" telakkisinin, "hep birlikte başarma" kararlılığıyla taban ve temel bulduğunu, "milli birlik ve kardeşlikle hep birlikte yaşama" tercihinin, kahraman ecdadın ve şanlı tarihin ihmal ve inkar edemeyeceği kutsal bir emaneti olarak maşeri vicdana yerleştiğini dile getirdi.

Devlet Bahçeli, felaketlerin derin yaralarını sarmak, kayıpların ızdırap veren izlerini silmek amacıyla "yeni yüzyılda yeni bir hayat ve Türkiye'yi hep birlikte kurma" seferberliğinin, bütün imkanlar eşliğinde harekete geçtiğini, bu süreçte devletin milletiyle el ele verdiğini, "her şeyden önce Türkiye" ahlak ve erdeminin öne çıktığını, öncü ve önder bir boyut kazandığını ifade etti.

Türkiye ve Türk milletinin sevdalarının burçları olduğunu, "önce ülkem ve milletim" kavrayışının hayata, hadiselere ve siyasete bakışlarının ana fikri olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bizim nazarımızda 85 milyon Türk vatandaşımız, büyük Türkiye'nin şah damarı, şahbaz dimağıdır. Ülkemiz hiçbir soruna, hiçbir ayak bağına, hiçbir dayatmaya kuşkusuz boyun eğmeyecektir. Yıkıntılar arasından güvenli, dayanıklı, insanca yaşama müzahir konutlar, bir yıl içinde hak sahiplerine, inşaları tamamlanarak mutlaka teslim edilecektir. Bu taahhüt, cumhurun bizzat ulaşacağı hedefidir. Kardeşliğimizin ikram ve itibarı, ağır meselelerin üstesinden gelmek için yegane güç kaynağımızdır.

Baharı karşıladığımız bu seneki Nevruz Günü'nde kalplerimiz yaslı, gözlerimiz yaşlı, gönüllerimiz buruk olsa da Türkiye'yi yeni baştan ihya ve imar etme gayemiz, tıpkı demir dağları eriten tarihi irade kadar kudret ve kuvvet içermektedir."

Nevruz'un, asırlar boyunca Türk coğrafyalarında birlik, dirlik, barış ve huzuru sembolize eden müstesna bir günün adı olduğunu anımsatan Bahçeli, bugünkü sıkıntılı günlerde Nevruz'un gerçek mana ve mesajına çok ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

- "Nevruz gerçekten köklü bir kucaklaşma fırsatıdır"

Bahçeli, yalnızca bir mevsim döngüsü olarak yorumlamanın yetersiz kalacağı Nevruz Bayramı'nın, aynı zamanda bolluk ve bereketin, dostluk ve kardeşliğin, kaynaşma ve kucaklaşmanın da timsali olduğunu vurguladı.

Bu kutlu günün, ataletin, yılgınlığın, yorgunluğun ve kaygının geride bırakılmasını, tazelenmiş umutlarla, tırmanmış heyecanlarla geleceğin kavranmasını vaaz ve vadettiğini dile getiren Bahçeli, Nevruz'u, "bir diriliş anısı, bir doğruluş atılımı, bir yükseliş atılganlığı, yeni bir güne yürüyüş adımı" olarak niteledi.

Türkiye'nin geleceğini, Nevruz'un bereketli çehresiyle, birlik çağrısıyla kuracağını ve muhakkak başarılı olacağını kaydeden Bahçeli, "Aynı zamanda binlerce yıllık tarih süreci içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve tasada, ortak geçmiş ve gelecek paydasında buluşturan Nevruz, gerçekten de köklü bir kucaklaşma fırsatıdır. Bu kadim kültürel mirasımız, milli birlik ve beraberliğimizin kaynaklarından birisidir. Türk dünyasında 'Sultan Nevruz' adıyla kutlanan bu günde başlıca dileğim, milletimizin birlik ve dirliğinin ebediyete kadar vasıl olması ve dünyanın her yerinde barışın, esenliğin ve istikrarın hakim olmasıdır." görüşünü paylaştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak özel ve önemli bir yeri bulunan Nevruz Bayramı'nın taşıdığı derin anlamın, Türk milletinin Ergenekon'dan çıkışını ve müteakip asırlarda kademe kademe sıçrayışını ifade ettiğini aktardı.

- "Bölücü emellere geçit vermeyecektir"

Balkanlar'dan Sibirya bozkırlarına kadar uzanan görkemli bir coğrafyada kutlanan Nevruz'un, geçmişle bugün arasında çok önemli kültürel bir köprü olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yakılan ateşler, tutuşan eller, çarpan yürekler, neşe saçan gözler, gülümseyen yüzler, müşfik vicdanlar, reddedilen ihtilaflar, dışlanan kötü emeller, Nevruz'un kültürel dokusunu, tarihsel doğasını gözler önüne çıkarmaktadır. Nihayetinde ümidimiz ve tesellimiz de budur. Doğudan batıya, kuzeyden güneye aynı inanç, aynı irade, aynı hissiyatla bir araya gelen milli gönüller, bu coğrafyayı vatan yapmış ve sonsuza kadar var olacağımızı da cümle aleme ispat ve ilan etmişlerdir. Beraber ağlayıp birlikte gülen, bayram günlerinden yas tutulan dönemlere kadar her şeyi birlikte paylaşan aziz millet fertleri, inanıyorum ki hiçbir şart altında bölücü emellere geçit vermeyecektir."

Nevruz'un, milli kader ortaklığının ve kardeşlik bağlarının mihenk taşı ve parlayan sembolü olduğunu ifade eden Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Aynı şekilde bölücülerin, gayrimilli çevrelerin, millete şaşı bakan çarpık zihniyetlerin, terörizme yakasını kaptırmış lekeli mihrakların değil, Türk'ün ezeli bayramı, Türk milletinin ebedi bayram günüdür. Nevruz'u, şer ve şiddet dolu amaçlarına malzeme yapmaya teşebbüs edenler, zulme sözcülük, zillete gözcülük yapan odaklardan başkası değildir.

CHP ile HDP'nin, ertelenmiş buluşmasını Nevruz Günü gerçekleştirmesi ise hem bir talihsizlik hem de kimin kimlerle emel ve hedef birliği içinde olduğunun üzeri karalanmış çirkin resmidir. Baharımızı kışa dönüştürmek için yan yana gelenler, 14 Mayıs'ta milli iradenin ihtişamıyla tasfiye ve telin edileceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni çekiçle örs arasına sıkıştırmaya çalışanlar, hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Nevruz, büyük Türk milletinin hürriyet ruhunun kabararak taştığı, dar bir alandan çıkarak, kıtaları yönetmeye talip olduğu kutlu Ergenekon ateşidir. Bu ateşin hiç sönmeden milletimizin istikbalini aydınlatması, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın önünü açması samimi dileğimdir."

- "Aziz milletimin, tüm soydaşlarımızın bayramını kutluyorum"

Deprem ve sel afetlerinde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, tedavi gören vatandaşlara şifa dileyen Bahçeli, "Çok geniş bir coğrafyada varlık mücadelesi veren aziz milletimin ve tüm soydaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı kutluyor, hepsine birden sağlıklı, huzur dolu ve başarılarla geçecek bir ömür temenni ediyorum. Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu yeni günün, barış, huzur ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, yarın karşılayacağımız Ramazan-ı Şerif'in, aziz milletimize ve Türk-İslam alemine mübarek olmasını Cenabıallah'tan niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Yorum

Öğretmenlere ve milli eğitim personeline özel sıfır konut kampanyası! Sadece MEB personeli yararlanacak

Sağlık personeline tazminat rücu Yönetmeliğinde değişiklik

Maaş Ödemelerinde Yeni Sistem

Yeni İnfaz Düzenlemesi Resmî Gazete’de Yayımlandı

Devlet Sırrı mı? Yönetici Atama Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

Staj ve Çıraklık Sigortası Sorunu Çözülüyor! Hükümetten Kritik Hamle!

Samsun'da Okul Kantininde Zehirlenme Paniği: 4 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı!

Öğretmenlerden ek ders kesintisine son! İşte o önemli kara

Sınıfta eğitime yıl sonuna kadar ara verildi! Görülen vaka milli eğitimi alarma geçirdi

Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor! Bakan Ali Yerlikaya’dan yeni cezalar ve düzenlemeleri için açıklama

MEB'den Okul Öncesi Eğitime Devrim Niteliğinde Hamle

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İçin Öğretmenlere Anket Görevi!

MEB'den Öğretmenlere Önemli Uyarı: Bu Komisyonda Görev Alanlar Müfettiş Denetimine Takılacak!

Hastanede Kalp Krizi Geçiren Müdür Hayatını Kaybetti!

AÖL açık lise öğrencilerine MEB’den önemli duyuru

MEB'in Tatil Kararı Sonrası Velilerden "Erken Tatil" Formülleri: WhatsApp Grupları Hareketli!

Açıköğretim öğrencilerine kritik uyarı! 2 günlük süre tanındı

İzmir'de Kalp Krizi Geçiren Öğretmen Hayatını Kaybetti

DİSK ve İzmir Büyükşehir Anlaştı: Grev Bitti, Zam Oranları Belli Oldu!

Deprem Etkisi, 4+4+4 Sistemi... YKS Başvuru Düşüşünün Perde Arkası!

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu'ndan Enflasyon Rakamlara Sert Tepki: "Rakamlarla Değil, Gerçeklerle Yaşıyoruz!"

Öğretmen Promosyonlarında Zirve! Maaş Ödemeleri İçin Dev Kampanya

2025 Temmuz Öğretmen Maaşları Tahminleri Ortaya Çıktı: İşte Derecelere Göre Tahmini Temmuz Maaşları

Öğretmenler bayramda kurban kesemeyecek! MEB’den önemli adım bekleniyor

Öğretmenler İçin İkinci İl Dışı Atama Gelecek mi? Bakanlık Beklentilere Yanıt Verecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı‘ya yapı cevabı

Yaz tatili kısalıyor, okullarda öğrencilere karneler daha geç dağıtılacak

Memur maaşına %15 zam ve 50.000 TL’nin altında ödeme geliyor

LGS'de Görev Alan Öğretmenlere Kaç TL Sınav Görevi Ücreti Ödenecek?

Devamsızlık Yapan Öğrencilere Sınıf Tekrarı! MEB’den Önemli Açıklama

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR