Bugün, 28 Mayıs 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9212,12%-0,02
  • DOLAR

    39,06% 0,19
  • EURO

    44,21% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4149,38% 0,30
  • Ç. ALTIN

    6634,28% 0,00

Memur maaşına müfettişlere yapılan zammın uygulanması, 3600 ek gösterge ve YHS için Kahveci’den açıklama

Genel 20.12.2024 18:21:00 0
Memur maaşına müfettişlere yapılan zammın uygulanması, 3600 ek gösterge ve YHS için Kahveci’den açıklama

Kamu Çalışanlarının Tamamını Kapsayacak Maaş Düzenlemesi Talebi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu görevlilerinin maaşlarına ve özlük haklarına yönelik yapılacak düzenlemelerin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınan ve merkez kariyer uzmanları ile müfettişlerin maaşlarını düzenlemeyi hedefleyen kanun teklifine ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

'Sınırlı Düzenlemeler Adaletsizlik Yaratıyor'

Kahveci, belirli meslek ve unvan gruplarına yönelik düzenlemelerin kamu çalışanları arasında ücret adaletini zedelediğini ve maaş sistemini karmaşık bir hale getirdiğini vurguladı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamu görevlilerinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak her türlü değişiklik olumlu olmakla birlikte, memurların bütününe yansımayacak düzenlemeler sorun çözmek yerine adaletsizlikleri pekiştirmektedir. Bu nedenle yalnızca sınırlı bir kesimi değil, bütün kamu çalışanlarını kapsayacak düzenlemelere ihtiyaç vardır.”

Kahveci, daha önce yapılan benzer düzenlemelerin de kamuda maaş adaletine zarar verdiğini ve benzer niteliklere sahip çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açtığını belirtti. Özellikle mühendis ve avukat gibi unvan gruplarının yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken Kahveci, bu tür sorunların bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyledi.

'Kapsayıcı Bir Çözüm Şart'

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek yasa teklifi hakkında kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini ifade eden Kahveci, yapılacak düzenlemelerde şu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti:

  • İyileştirmenin merkez ve taşra ayrımı yapılmaksızın tüm uzmanlar ve memurları kapsaması,
  • Mühendis ve avukatların mağduriyetlerinin giderilmesi,
    1. dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi,
  • İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması,
  • Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı'na geçirilmesi.

'Bütün Kamu Çalışanlarına Yönelik Düzenleme Bekliyoruz'

Kahveci, Yüce Meclis’ten tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme yapmasını beklediklerini belirterek, 25 milyona ulaşan memur ve emekli camiasının yeni yıl öncesinde bu sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Kahveci, milletvekillerinin kamu vicdanını rahatlatacak adımlar atacağına olan inancını dile getirerek, düzenlemenin kamu çalışanlarını ve emeklilerini mutlu edecek şekilde genişletilmesini talep etti.

Kahveci'nin açıklamaları şöyle:

KAMU ÇALIŞANLARININ TAMAMINI KAPSAYACAK BİR DÜZENLEME YAPILMALIDIR

Aralık ayı başında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan ve merkez kariyer uzmanları ile müfettiş unvanlarındaki personelin maaşlarına yeni düzenlemeler getiren kanun teklifine ilişkin düşünce ve önerilerimizi görüşmeler esnasında dile getirmiştik. Bu çerçevede kamu görevlilerinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak her türlü değişikliğin olumlu olmakla birlikte, memurların bütününe yansımayacak düzenlemelerin sorun çözmek yerine adaletsizlikleri pekiştireceğini, bu nedenle yalnızca sınırlı bir kesim yerine bütün kamu çalışanlarına yönelik bir düzenlemeye gidilmesinin yerinde olacağını ifade etmiştik. Belli meslek ve unvan gruplarına yönelik olarak önceki tarihlerde yapılan pek çok düzenlemenin kamuda ücret adaletine darbe vurduğunu, maaş sistemini içinden çıkılamaz bir hale soktuğunu da ayrıca vurgulamıştık. Özellikle benzer nitelikleri haiz kamu çalışanlarından bir bölümünü gözetip diğerlerini göz ardı eden yaklaşımların amaca hizmet etmekten uzak olduğunu da ısrarla dile getirmiş, özel düzenlemelernedeniyle zaman içinde mağdur hale gelen başta mühendis ve avukatların yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini belirtmiştik. Teklife ilişkin itirazlarımız ve kamu görevlilerinin bütününe yönelik bir düzenleme beklentileri ortadayken, kamuoyunda bahse konu yasa teklifinin, 24 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda gündeme taşınacağı yolunda haberler yer almaktadır. İlgili teklife ilişkin görüşlerimiz açık ve nettir: Kamu çalışanlarının ve emeklilerin tamamının maaşlarına ve özlük haklarına ilişkin sorunlar hat safhaya çıkmıştır. Kamu görevlilerinin sorunları bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Belli meslek ve unvanlara yönelik yapılacak münferit düzenlemeler sorun çözücü nitelikte değildir. Bu nedenle, bir düzenleme yapılacaksa; İyileştirmenin merkez ve taşra ayrımı yapılmaksızın bütün uzmanlara ve memurlara yönelik olarak yapılması, Mühendis ve avukatların beklentilerine cevap verilmesi, Hükümetin sözü olan ve 2023 yılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararında da yer alan 1. dereceye gelen bütün kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi, 2023 yılında ödenmeye başlanan ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere memurlarımızın genelini ilgilendiren sorunlarının düzenlemeye dahil edilmesi zorunludur. Milletimizin vicdanının sesi olan Yüce Meclisin üyelerinin kamu vicdanını rahatlatacak düzenlemelerle aileleriyle birlikte 25 milyona ulaşan büyük memur ve emekli camiasını mutlu edeceğine inanıyor, TBMM'den yeni yıl öncesinde kamu çalışanlarımızın bütününe yönelik bir müjde bekliyoruz.

Yorum

Okullara Yarım Gün Tatil Kesinleşti! Gözler Şimdi 9 Günlük İdari İzin Kararında!

3600 Ek Gösterge YHS'lilere Kadro memurlara Maaş Zammı Açıklaması Ali Yalçın’dan

MEB’den Kritik Uyarı! Öğretmenlerin Sağlık Raporları İçin Yeni Düzenleme

Toyota Corolla’ya büyük indirim ve %100 taksit imkanı! İşte Egea’dan daha ucuz indirimli fiyat listesi

AÖL öğrencileri için önemli duyuru! Açıköğretim Lisesi yeni takvim yayımlandı

MEB’den Acil Uyarı! Ek Ders Ücretleri Bayram Öncesi Ödenecek mi?

Açık Öğretim Ortaokulu'nda Dijital Dönem: e-Sınav Randevuları Başladı!

5 Haziran’da Okullarda Ders Zili Çalacak mı? MEB Takvimini Açıkladı

Açık öğretimden son dakika duyurusu! Başvurular başlara

Öğretmenlerin İller Arası Tayin Başvuruları Başladı Mı? İşte Detaylar!

Borsada Manipülasyon Skandalı Büyüyor: 17 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı!

Emekli maaş zam farkı için net rakam verildi

Bankalardan mevduat faizi çılgınlığı! 1.500.000 tL’ye hangi banka ne kadar faiz veriyor, aylık getirisi ne kadar?

Öğretmen ve Yöneticilere MEB’den Ek Ders Müjdesi!

Öğretmenlere yeni alan değişikliği geliyor, branş değişikliği ile ilgili detaylar belli oldu

Memurlara zorunlu eğitim geliyor! Bu eğitimleri almayan memur olamayacak

Memur ve emekli maaşları için zam + enflasyon farkı + refah payı

9 gün tatil için önemli gelişme! Tatil kararı için gözler kritik toplantıda

Öğretmenlere maaş ödülü geliyor

Okul müdürü ve yardımcısı görevden soruşturma sonucu alındı

Öğretmenlere Sınav Görevi Ve Ceza Uyarısı

TCMB Açıkladı: Papara'da Neler Oluyor? Kullanıcılar İçin Önemli Duyuru!

Öğretmen ve Yöneticilere Artırımlı Ek Ders Ücreti Ödemesi İçin MEB’e Emsal Karar

Vali, Kaymakam ve Vali Yardımcısı Atama Kararları Resmi Gazete’de : İşte Yeni Görev Yerleri!

Öğretmen Maaşlarına Ek Zam İçin Talip Geylan'dan Açıklama

81 İlde Öğretmenlerden Ek Atama Çağrısı: Adaletli Kontenjan Talebi!

Tunceli’ye Yenimahalle ataması yapıldı! Yeni tunceli Valisi kim oldu?

Bayram öncesi ödeme müjdesi! Bakan bayram öncesi ödemeleri açıkladı

Memur ve emekli maaşına refah payı zammı gerekçesi düşük temmuz zammı

3 şarttan birini taşıyana erken emeklilik imkanı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR