Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav sonuçlarının (uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik) öngörülen tarihten önce açıklanmasının hemen ardından, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarına ilişkin sürece ait takvimde yeni bir güncellemeye gidildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav sonuçlarının (uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik) öngörülen tarihten önce açıklanmasının hemen ardından, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarına ilişkin sürece ait takvimde yeni bir güncellemeye gidildi..

Uzman öğretmen ve başöğretmen sertifikalarının düzenlenme tarihi 20 Aralık 2022 olarak belirlendi..

Bakanlıktan illere gönderilen yazıya göre, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarına ilişkin sürecin daha kısa sürede tamamlanabilmesi bakımından "Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu" ekinde yer alan takvimde değişikliğe gidilerek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav sonuçları 24 Kasım 2022 tarihinde açıklanmıştı.. 

Bu değişiklik doğrultusunda, sürece ilişkin takvimde yeni bir güncelleme yapıldı.

 

Bu güncellemeye göre , sınav sonuçlarına itirazlar 1 Aralık'a, itirazlara ilişkin değerlendirmeler 15 Aralık'a kadar yapılacak.


Kesin sonuçların 16 Aralık'ta açıklanmasının ardından sertifikalar 20 Aralık'ta düzenlenecek.