Milli Eğitim bakanlığı, okullarda bağış parası alınıp alınmadığı, okul yöneticilerinin velileri zorunlu bağış yapmaya zorlayıp zorlamadıkları hususunuda inceleme başlattı. Bakanlık 65 okulda kayıt parası incelemesi yapıyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK TAZMİNATI BELLİ OLDU... TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlıüğı MEB, 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik şikayetler üzerine 65 okulda inceleme ve soruşturma başlattı

BAKAN ÖZER KAYIT PARASI KONUSUNDA UYARMIŞTI

Konuya ilişkin olarakEdinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Haziran 2022 tarihinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul yöneticileriyle gerçekleştirdiği buluşmalarda, Türkiye'deki tüm okulların eksikliklerini gidermek için gerekli bütçeyi genel müdürlüklere aktardıklarına dikkat çekerek okul yöneticilerinin velilerden kayıt parası istenmemesi için çağrı yaptı.
Bakan Mahmut Özer, okullara kayıt sürecini hassasiyetle takip ettiklerini, kayıt parası konusunda tolerans göstermeyeceklerini de vurguladı.

KAYIT PARASI ALAN OKUL YETKİLİLERİNE CEZA

ncak çeşitli okulların velilerinden gelen şikayetler üzerine harekete geçen MEB, okullarda kayıt parası iddialarına yönelik 65 şikayet konusuna yönelik inceleme başlattı. Tamamlanan soruşturmalarda velileri kayıt parası aldıkları ya da zorunla bağışa yönlendirdikleri tespit edilen  sorumlular hakkında "görevden alma, uyarı, kınama" gibi disiplin cezaları teklifleri getirildiği öğrenildi.

İLK KEZ İLK VE ORTA OKULLARA BÜTE GÖNDERİLDİ

MEB bu yıl ilk kez Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde olduğu gibi Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı anaokuluna, ilkokula ve ortaokullara da doğrudan bütçe göndermeye başlamış ve böylece okul yöneticilerin bütçelerini kendilerinin planlamalarına imkan sağlamıştı.