İSTANBUL Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain'in 2022 FIFA Dünya Kupası'na özel hazırladığı "Tahayya (Hazır olun)" şarkısı müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Awakening Müzik'ten yapılan açıklamaya göre, dünyaca ünlü sanatçının İngilizce ve Arapça olarak hazırladığı şarkısı ve klibi dijital platformlarda yayınlandı.

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'na özel yazılan şarkı, Awakening Music'in YouTube kanalında ilk gününde 3 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye de şarkılar yazan ve seslendiren Maher Zain'e, şarkının Arapça sözlerinde Kuveyt doğumlu Humood Alkhudher eşlik etti.

Sevinç, kutlama ve birlik mesajlarının öne çıktığı şarkının klip yönetmenliğini Hamzah Jamjoom üstlendi.

ekimleri dünya kupasının düzenlendiği Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen klipte, ülkenin yerel kültürü, geleneği ve değerlerini yansıtan çeşitli mekanlara yer verildi.

- "Şarkı dünya kupasında ses getirecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zain, dünya kupasının ilk kez bir Arap-Müslüman ülkesinde düzenlenmesinden gurur duyduğunu ifade etti.

Zain, dünyadaki çeşitliliğe değinilen ve barış ile huzurun temenni edildiği şarkının dünya kupasında ses getireceğini inandığını da kaydetti.

Alkhudher ise "Müzik gibi futbol da ırk, din veya kültürden bağımsız olarak insanlığı birleştirme gücüne sahiptir. Bu gerçekten tarihi bir an." değerlendirmesinde bulundu.