Bugün, 8 Temmuz 2025 Salı
  • BIST 100

    10140,17%0,32
  • DOLAR

    40,01% 0,11
  • EURO

    47,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4294,81% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,00

Latif Şimşek olayında Cemal Enginyurt'a soruşturma, korumasına tutuklama! Latif Şimşek kimdir, kaç yaşında, kariyeri

Cemal Enginyurt-Latif Şimşek tartışmasının alevlenmesinin ardından stüdyoda kavga etmeye başlayan ikiliden gazeteci Latif Şimşek'e Cemal Enginyurt'un koruması olduğu sözlenen kişi tarafından fiziki saldırı gerçekleşmesi sonucu Şimşek

Gündem 8.08.2022 04:33:30 0
Latif Şimşek olayında Cemal Enginyurt

Cemal Enginyurt, Latif Şimşek tartışmasının kavgaya dönüşmesinin ardından bir anda Türkiye gündemine gelen olayla ilgili son dakika gelişmeleri devam ediyor. Tartışma programında siyasetçi Enginyurt'a yüklenen Şimşek'e yapılan saldırı sonrası yaşanan gelişmeler şöyle:

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasının saldırısına uğrayan gazeteci Latif Şimşek olay esnasında yaşadıklarını bir kez de CNN Türk ekranlarında anlattı. Cemal Enginyurt'un tansiyonu yükselttiğini ve belki de saldırıyı önceden planladığını belirten Şimşek,  'Yapılan hareketin hukukta bir karşılığı olacak' ifadesini kullandı. Diğer taraftan Enginyurt'un koruması olduğu öne sürülen ve Şimşek'i darp eden şüpheli tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Enginyurt'la ilgili soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdi.
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt dün akşam katıldığı bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi Latif Şimşek'e fiziki saldırıda bulundu. Ilay sonrası Latif Şimşek Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

ŞÜPHELİ KORUMA TUTUKLANDI

Başsavcılık olay esnasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimatı vermişti. Gün içinde koruma olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak ceaevine gönderildi. Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında ise soruşturma evrakının da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdi.

Cemal Enginyurt hakkında soruşturma başlatıldı

Olay sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında yaşanan tartışmaya ilişkin Şimşek'in şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Yapılan  açıklamada, Cemal Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği kaydedildi. Resmi görevi bulunmayan ve Şimşek'i darbettiği belirtilen bir şahsın gözaltına alındığı bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında TV100 kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtildi.

ıkan tartışmanın ardından Enginyurt ile kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek'i darbettiği olayla ilgili Şimşek'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı, şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği kaydedildi.

ENGİNYURT'TAN AIKLAMA GELDİ

Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

'Alışmışlar korkutmaya, Tehdit,baskıyla susturmaya, Parayla,maaşla satın almaya, Gazeteci,siyasetçi tokatlamaya, Trollere saldırtmaya, Pkklı,Fetöcü diye suçlamaya, Sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacağız. Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız' ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt
@cenginyurt52
·
Follow
Alışmışlar korkutmaya,
Tehdit,baskıyla susturmaya,
Parayla,maaşla satın almaya,
Gazeteci,siyasetçi tokatlamaya,
Trollere saldırtmaya,
Pkklı,Fetöcü diye suçlamaya,
Sizden korkan sizin gibi olsun.
Her birimiz Hasan Tahsin olacağız.
Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız.

LATİF ŞİMŞEK KİMDİR?

Latif Şimşek, 1 Mayıs 1963 yılında Kırşehir’in içekdağı ilçesinde doğdu. İlkokulu Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bitiren Latif Şimşek, 1982 Yılında Ankara Merkez imam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek okulu’na girdi.

LATİF ŞİMŞEK KARİYERİ

1987 yılında bu okuldan mezun oldu ve aynı yıl Türkiye Gazetesi Ankara Temsilciliği'nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Polis-adliye muhabirliğinden başlayıp, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Muhabirliği görevlerini yürüttü.

1993 yılında TGRT’nin kurulmasıyla televizyonculuk yaşamına başladı.Daha sonra kurulan TGRTHABER kanalının Ankara Haber Müdürlüğünü yaptı.

2007 yılında SES Tv’nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. 2010 yılına kadar aynı görevi sürdüren Latif Şimşek 2010’da kurulan Beyaz Tv’nin de Haber Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi.  Aynı zamanda Beyaz Tv’de, önce Fikri Sağlar ve Şamil Tayyar ile daha sonra Hulki Cevizoğlu ve Şamil Tayyar ile “Derin Siyaset” programını yaptı.

Can Ataklı ve Rasim Ozan Kütahyalı ile “Dinamit”, Nagihan Alçı ile de 'Med-Cezir' programlarını sundu. Daha sonra Ümit Zileli ve Rasim Ozan Kütahyalı ile Dinamit Programının moderatörlüğünü ve yapımcılığını sürdürdü. Bir yıl kadar “Latif Şimşek’le Gündem” programını yaptı ve sundu.

LATİF ŞİMŞEK KA YAŞINDA?

59 yaşındaki Latif Şimşek, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum

DENİZLİ EĞİTİM GÜCÜ SEN EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ

Eğitim İş 8. Toplu Sözleşme Taleplerini MEB Önünde Eçıkladı

Hakkında Hapis Cezası Bulunan Öğretmen Yakalandı!

Temmuz Zammıyla Ek Ders Ücretleri Yükseldi: Öğretmenler Yeni Tarife Bekliyor

Sayıştay'da Görevde Yükselme Yönetmeliği Değişti: Hangi Kadrolar Kapsama Alındı?

MEB’den Eğitim Kurumlarına Yeni Düzenleme: Yönetmelik Resmî Gazete’de Yayımlandı

Öğretmen Seminerleri ve Kursları Ertelendi! MEB'den Yeni Eğitim Yılı Öncesi Kritik Karar!

SSK, Bağ-Kur, Memur Emeklileri Dikkat! Temmuz Zammı Netleşti, Ödeme Takvimi Belli Oldu!

MEB'den Gecikme Açıklaması: Öğretmen Yollukları Neden Hesaba Yatırılmıyor?

Maaşlar yetersiz kaldı, meclisten maaşlara ek zam geliyor

Emekliye 72.500 TL’lik maaş promosyonu dopingi!

3 bankadan borç temizleme uygulaması! Mecliste kabul edildi

Zamlı memur maaşları ve maaş farkı ödeme tarihi! 14 günlük fark ne zaman hesaba yatacak?

Bekçi maaşları yeni zamla yeniden hesaplandı! Bekçi maaşı kaç TL oldu?

Ücretsiz ders kitapları listesi ve dağıtım detayları MEB tarafından açıklandı

Maaş Zammı Bedelli Askerliğe Yansıdı: En Uygun Kredi Faizi Hangi Bankada?

MEB'den Tüm Okullara İlk Yasak Duyuruldu: Öğrenci Velileri Dikkat!

2026 Ziya Gökalp Yılı Olsun! Türk Eğitim-Sen’den Tarihi Çağrı

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik

Uzman ve Başöğretmenlik Takvimi İçin MEB'e Acil Çağrı

Evde Eğitimde Kriz: Öğretmenlere Boş Gün ve %25 Ek Ders Ücreti Verilecek

Sofraların Vazgeçilmezi Yumurta Fiyatlarına Büyük Zam!

Sigara Fiyatlarına Yeni Zam: Imperial Tobacco Ürünleri Rekor Seviyeye Ulaştı

2025-2026 Eğitim Yılında Ücretli Öğretmen Alımı Azalacak Mı? İşte Kritik Detaylar!

Öğretmenlere Özel Diş Tedavisi: MEB’den Sağlıkta Büyük İndirim Hamlesi

Memur Zammı, Bedelli Askerlik Ücreti ve Kıdem Tazminatı Tavanı Resmileşti!

1. ve 5. Sınıf Öğrencileri Dikkat! MEB Kura Tarihlerini Açıkladı: Hangi Sınıfa Düşeceksiniz?

Eğitim İş Eğitimci Hakları İçin MEB Önünde Buluşuyor: Toplu Sözleşme Talepleri Masada!

Şehit Üsteğmeni Ararken Gelen Acı Feryat: Mağarada 12 Askerimiz Şehit Oldu!

Eski Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hayatını Kaybetti!

Yükleniyor

YAZARLAR