Cemal Enginyurt, Latif Şimşek tartışmasının kavgaya dönüşmesinin ardından bir anda Türkiye gündemine gelen olayla ilgili son dakika gelişmeleri devam ediyor. Tartışma programında siyasetçi Enginyurt'a yüklenen Şimşek'e yapılan saldırı sonrası yaşanan gelişmeler şöyle:

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasının saldırısına uğrayan gazeteci Latif Şimşek olay esnasında yaşadıklarını bir kez de CNN Türk ekranlarında anlattı. Cemal Enginyurt'un tansiyonu yükselttiğini ve belki de saldırıyı önceden planladığını belirten Şimşek,  "Yapılan hareketin hukukta bir karşılığı olacak" ifadesini kullandı. Diğer taraftan Enginyurt'un koruması olduğu öne sürülen ve Şimşek'i darp eden şüpheli tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Enginyurt'la ilgili soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdi.
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt dün akşam katıldığı bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişi Latif Şimşek'e fiziki saldırıda bulundu. Ilay sonrası Latif Şimşek Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

ŞÜPHELİ KORUMA TUTUKLANDI

Başsavcılık olay esnasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimatı vermişti. Gün içinde koruma olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak ceaevine gönderildi. Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında ise soruşturma evrakının da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdi.

Cemal Enginyurt hakkında soruşturma başlatıldı

Olay sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında yaşanan tartışmaya ilişkin Şimşek'in şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Yapılan  açıklamada, Cemal Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği kaydedildi. Resmi görevi bulunmayan ve Şimşek'i darbettiği belirtilen bir şahsın gözaltına alındığı bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında TV100 kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtildi.

ıkan tartışmanın ardından Enginyurt ile kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek'i darbettiği olayla ilgili Şimşek'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı, şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği kaydedildi.

ENGİNYURT'TAN AIKLAMA GELDİ

Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

"Alışmışlar korkutmaya, Tehdit,baskıyla susturmaya, Parayla,maaşla satın almaya, Gazeteci,siyasetçi tokatlamaya, Trollere saldırtmaya, Pkklı,Fetöcü diye suçlamaya, Sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacağız. Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt
@cenginyurt52
·
Follow
Alışmışlar korkutmaya,
Tehdit,baskıyla susturmaya,
Parayla,maaşla satın almaya,
Gazeteci,siyasetçi tokatlamaya,
Trollere saldırtmaya,
Pkklı,Fetöcü diye suçlamaya,
Sizden korkan sizin gibi olsun.
Her birimiz Hasan Tahsin olacağız.
Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız.

LATİF ŞİMŞEK KİMDİR?

Latif Şimşek, 1 Mayıs 1963 yılında Kırşehir’in içekdağı ilçesinde doğdu. İlkokulu Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bitiren Latif Şimşek, 1982 Yılında Ankara Merkez imam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek okulu’na girdi.

LATİF ŞİMŞEK KARİYERİ

1987 yılında bu okuldan mezun oldu ve aynı yıl Türkiye Gazetesi Ankara Temsilciliği'nde muhabir olarak çalışmaya başladı. Polis-adliye muhabirliğinden başlayıp, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Muhabirliği görevlerini yürüttü.

1993 yılında TGRT’nin kurulmasıyla televizyonculuk yaşamına başladı.Daha sonra kurulan TGRTHABER kanalının Ankara Haber Müdürlüğünü yaptı.

2007 yılında SES Tv’nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. 2010 yılına kadar aynı görevi sürdüren Latif Şimşek 2010’da kurulan Beyaz Tv’nin de Haber Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi.  Aynı zamanda Beyaz Tv’de, önce Fikri Sağlar ve Şamil Tayyar ile daha sonra Hulki Cevizoğlu ve Şamil Tayyar ile “Derin Siyaset” programını yaptı.

Can Ataklı ve Rasim Ozan Kütahyalı ile “Dinamit”, Nagihan Alçı ile de "Med-Cezir" programlarını sundu. Daha sonra Ümit Zileli ve Rasim Ozan Kütahyalı ile Dinamit Programının moderatörlüğünü ve yapımcılığını sürdürdü. Bir yıl kadar “Latif Şimşek’le Gündem” programını yaptı ve sundu.

LATİF ŞİMŞEK KA YAŞINDA?

59 yaşındaki Latif Şimşek, evli ve iki çocuk babasıdır.