Bugün, 25 Mayıs 2025 Pazar
  • BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, partisinin yerel seçimlere ilişkin kararını açıkladı:

- 'Genel İdare Kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır'

Genel 4.12.2023 21:16:56 0
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, partisinin yerel seçimlere ilişkin kararını açıkladı:

ANKARA (AA) - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere "müstakil olarak girme kararı" aldığını bildirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, partinin genel merkez ek binasında yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.

Meral Akşener, toplantı sonrasında aracına binerken, CHP'nin yerel seçimde işbirliği teklifine ilişkin soru üzerine toplantıda "hayır" kararı alındığını bildirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarının geçen haftaki ziyaretlerinde yerel seçimde işbirliği teklifini ilettiklerini anımsattı.

GİK'te teklife ilişkin nihai karara vardıklarını belirten Zorlu, şunları söyledi:

"İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesi bir dönemde, kendisine çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. İYİ Partimiz milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirme siyasetini güdenlere karşı tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken bu sesi de duymazdan gelenler bilsinler İYİ Parti Cumhuriyet'in yeni yüzyılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir."

- "Milletimizin üçüncü bir yol, bir alternatif çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz"

Mahalli idareler seçiminin partisi açısından iktidar yürüyüşlerinde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacağını ifade eden Zorlu, birkaç günlük süreçte geniş katılımlı değerlendirme amacıyla partinin yetkili kurulları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarıyla istişarelerde bulunan Genel Başkan Akşener'in bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri de GİK'te aktardığını anlattı.

Zorlu, şöyle devam etti:

"Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir. Bakın bunun altını çizmek istiyorum, siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür bizim için. Zira tüm yönleriyle bütün mesele irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde, Genel İdare Kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.

Unutulmamalıdır ki, 'Zafere giden yolda her yol mübah' anlayışına bir karşı duruştur cesurlar hareketi. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi karanlığa sürükleyen muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve fakat milli mukaddesatımıza milletimizin üçüncü bir yol, bir alternatif çağrısına da sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, 'özü başımıza' gideceğiz ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolasıyla milletimize hizmet ve sorumluluğunu inşallah onlarla paylaşacağız. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimizi, İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum."

- "Karar oy çokluğuyla alındı"

Zorlu, bir soru üzerine kararın oy çokluğuyla alındığını bildirdi.

Bir gazetecinin "geçmiş toplantıya oranla işbirliği isteyenlerin sayısında artış olduğunu" söyleyerek, buna ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Zorlu, konuya matematiksel çoğunluk, azınlık olarak bakılmaması gerektiğini belirtti.

Yetkili kurulların kararlarını bir partinin görüşünü tayin edecek şekilde aldığını ifade eden Zorlu, "Bütün GİK üyelerimiz, bütün görüşlerini beyan ederken şu hususun altını çizdiler: 'Karar ne olursa olsun hepimiz partimizin alacağı kararın arkasında duracağız.' İnşallah 2024 seçimlerinde İYİ Partimizi, milletimizin arzu ettiği alternatif siyaset yolculuğuna doğru taşıyacağız." dedi.

Yorum

Temmuz maaş zammı memur ve emekli maaşları ile birlikte 15 kalemde gelir artışı sağlayacak

Tutuklanan okul müdürüne 219 yıl hapis cezası istenen dava başladı

Memurlara maaş artışı, bayram ikramiyesi, teknik hizmetler ve YHS, 3600 gösterge talepleri açıklandı

İdari İzinde Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenir mi? 2025 Kurban Bayramı İçin MEB'den Net Açıklama!

KPSS'den 55 Puan Alanlara Büyük Fırsat: Dört Belediyede Toplam 308 Memur Alımı Başladı!

MEB’den öğretmenlere ve okul müdürlerine son dakika uyarısı! 16 maddelik uyarı listesi kurumlara gönderildi

4 gün okul 3 gün tatil konusu netleşti! Okullarda haftada 3 gün tatil olacak mu?

Memur maaş zammı için tarih belli oldu, memur maaşına ne zaman zam yapılacak

Öğretmenlerin haziran semineri temmuz ayına mı sarkıyor?

YHS’lilere İHS kadrosu için TBMM’ye kanun teklifi

Kurban Bayramı Tatilinde Ek Ders Ödemeleri Nasıl Olacak? Bakanlık Açıkladı!

Genç Öğretmen Okul Kömürlüğünde Ölü Bulundu!

Takdir ve Teşekkür Şartları Değişti! Disiplin Cezaları Engelleyecek

Memur Maaşlarında Büyük Tehlike: Malmüdürlükleri Kapanıyor, Ödemeler Gecikecek Mi?

Eğitim öğretimde büyük değişiklik, Bakan Tekin yeni paradigmayı açıkladı

Ek ders ücretinde öğretmenlere üzücü haber! O tarihlerde ek ders ücreti ödenmeyecek

Öğretmenlerin haziran semineri iptal mi, 2 gün mü yapılacak?

Müdür Yardımcısı Melike Güçlü Rüştüoğlu Vefat Etti

İngiltere’de Sağlık Skandalı! Aylarca Teşhis Konulmadı, Hastalık 4. Evreye Geldi

Üsküdar'da Lise Dehşeti: Arkadaşını Bıçaklayan Öğrenci Tutuklandı!

İzmir’de Korkutan Deprem! Foça Açıklarında 3.7 Büyüklüğünde Sarsıntı

Erken yaz tatili, karnelerin erken verilmesi iddiasına kesin karar verildi

Öğretmenlerin Promosyon Kâbusu: İlçe Değişikliğinde Ücret İadesi Şartı!

MEB’den Sürpriz Karar! Destekleme Kursları LGS Öncesi Kapatılıyor

İnternet Alışverişinde Devrim! 2026'da Kargo Ücreti Yok, Teknoloji İadesi Geri Geldi!

Sahte E-İmzalarla Büyük Skandal: 16 İlde Diploma ve Sınav Yolsuzluğu Operasyonu!

Okullar erken mi kapanacak, yaz tatili erkene çekildi mi? Sorusu yanıtını buldu

2025 LGS Görev Ücretleri Belli Oldu: Bina Yöneticileri Ne Kadar Alacak?

Öğretmenle kaymakamın hasret kokan sarılması

Memur Maaşlarında İlk Zam Oranı Belli Old! Meslek Meslek Öğretmen, Polis, Hemşire Dahil 2025 Temmuz Memur Maaşları

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR