Bugün, 30 Mayıs 2025 Cuma
  • BIST 100

    9170,56%-0,08
  • DOLAR

    39,23% 0,33
  • EURO

    44,51% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4161,34% -0,25
  • Ç. ALTIN

    6643,94% 0,00

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları şiddetlenerek devam ediyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırıları 34. gününde artarak sürüyor.

Genel 9.11.2023 17:53:00 0
İsrail

ANKARA (AA) - İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırıları 34. gününde artarak sürüyor.

Filistin Kültür Bakanlığı, İsrail bombardımanı sonucu 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden şair, yazar ve sanatçıların yanı sıra saldırılar neticesinde yıkılan kültür ve sanat kurumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakanlığın açıklamasında, saldırılarda 15 şair, yazar, hattat, araştırmacı ve sanatçı gibi toplumun önde gelen kişilerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

- Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye 187 tır girdi

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırıları 34. gününde artarak sürerken, Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 187 yardım tırı daha girdiğini duyurdu.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, yakıt girişine izin verilmediği belirtilerek tırlarda ilaç, tıbbi malzeme, gıda, su ve yardım malzemesi bulunduğu kaydedildi.

- Cenin Mülteci Kampı'na baskında 7 Filistinli öldü

İsrail güçleri, Cenin kentine ve Cenin Mülteci Kampı'na baskınlar düzenledi. Baskınlara karşı çıkan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, baskında 7 Filistinli hayatını kaybetti, 13'ü yaralandı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, 'Cenin'de kendilerine ait ambulansın hedef alındığı, bir sağlık görevlisinin gerçek mermiyle sırtından yaralandığı' aktarıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 174'e yükseldi.

Öte yandan Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta toplanan binlerce çocuk, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde çocukları öldürmesini protesto etti.

- Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 2 bin 300'e ulaştı

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı operasyonlarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail ordusunun söz konusu operasyonlar kapsamında 29 Filistinliyi gözaltına aldığı, bunların arasında bir kadın ile 2 gazetecinin olduğu aktarıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı Filistinli sayısının 2 bin 300'e ulaştığı ifade edildi.

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun son 3 günde 8 hastaneyi doğrudan bombaladığını, saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 18 hastanenin hizmet dışı kaldığını bildirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, bölgedeki duruma ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin dün gece Şifa Hastanesinin avlusunu, kısa süre önce de Nasr Hastanesinin girişini vurduğu bilgisini verdi.

Filistinli yetkili, İsrail ordusunun son 3 günde 8 hastaneyi doğrudan bombaladığını, saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 18 hastanenin hizmet dışı kaldığını ifade etti.

- İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in 'Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 35'i Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 352’si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 174 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Yorum

MEB’den uzaktan-online eğitim sinyali

Halk Eğitim’den ücretli öğretmenlere yeni fırsat

Öğretmenlerin ek ders ücretleri geç ödenecek, ücretler hesaba ne zaman yatacak?

"Okul Müdürlerine TÜGVA Baskısı: Protokol Çiğneniyor, Sessizlik Sürüyor"

MEB’den öğrencilere ve öğretmenlere yeni destek!

Uzman Öğretmenlerin ve Başöğretmenlerin MEB’den 3 Büyük Talebi

Bayram öncesi okullara minik tatil kesinleşti! 9 günlük bayram tatili yolda

Adem Asil Avrupa Cimnastik Şampiyonu! Altın Madalya Kazandı

İslam Memiş'ten Altın Sahiplerine Kritik Uyarı: Gram Altın İçin "Bu Seviye Altına Düşmez" Mesajı ve Yeni Alım Fırsatları!

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Çifte Ödeme Müjdesi: Hesaplara Tam 31.000 TL Birden Yatacak!

AÖF Öğrencilerine Yeni Müjde: Açıköğretim Öğrencilerine Yeni Haklar Tanındı

Bayram öncesi maaşlara zam ve 10.000 TL bayram ikramiyesi müjdesi geldi

MEB'den 'Proje İmam Hatip Ortaokulları' Hamlesi: Eğitimde Ayrıcalık mı Geliyor?

Okullarda Çalışan Temizlik Görevlileri İçin Kritik Tarih! Görevleri Ne Zaman Bitiyor?

Arefe Günü Tam Gün Tatil Olacak mı? Türk Eğitim-Sen’den Net Çağrı!

Kadın Öğretmen Canına Kıymak İstedi

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

2025 Bursluluk Sınavı Kaç Puanla Kazanılır? Baraj Puanı Kaç? İOKBS Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak?

MHP Duyurdu: İnfaz Paketindeki Covid İzni Maddesi Neden Çıkarıldı?

Isparta’da Kayıp Öğretmen Trajik Şekilde Hayatını Kaybetti

MEB’den Yeni Eğitim Hamlesi! Yaz Okulu ve Destek Kursları İçin Takvim Açıklandı

Eğitim Sendikalarının Üye Karnesi Açıklandı: Zirve Sendikalar Belli Oldu!

Yeni İnfaz Düzenlemesi TBMM’ye Sunuldu! İşte Kritik Değişiklikler

Sağlık Problemi Olan Öğrencilere MEB’den Eğitim Çözümü!

Öğretmenlere Zorunlu Rotasyon Mu Geliyor? MEB’den Kritik Düzenleme

MEB’den Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Ödemeleri İçin Açıklama

Memurlara bayram ikramiyesi için Geylan‘dan açıklama

Okulda Kavgaya Karışan Öğrenci Ağır Yaralandı! Ailesi Endişeli

Eğitim Gücü-Sen'den Dev Üye Artışı: Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Eğitim Sendikası Oldular!

Okullara yarım gün tatil tam gün yapılmadı, dersler yarım gün olacak

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR