Bugün, 2 Haziran 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,23% 0,05
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4151,00% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6623,72% 0,00

İslam İşbirliği Teşkilatından depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye daha fazla yardım çağrısı

Genel 16.03.2023 19:09:17 0
İslam İşbirliği Teşkilatından depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye

NOVAKŞOT (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Taha, Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta düzenlenen 49. İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

"İki ülkeyi vuran depremin ardından Türkiye ve Suriye ile dayanışmamızı yineliyor, onlara daha fazla yardım yapılması çağrısında bulunuyoruz." diyen Taha, İİT'ye üye ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İİT Genel Sekreteri Taha, Filistin-İsrail meselesine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Bu oturum, İsrail'in uluslararası insan haklarını alenen ihlal ederek sistematik cinayet ve terör suçlarını tırmandırması, sömürgeci yerleşim politikasını sürdürmesi, Kudüs'ü Yahudileştirme politikası ve Mescid-i Aksa'nın kutsallığını ihlal etmesi sonucunda ana meselemiz olan Filistin ve Kudüs meselesindeki gelişmeler ve tehlikeli koşullar altında gerçekleştirilmektedir."

Taha, bu ciddi meydan okumaların, İsrail'in suçlarına ve ihlallerine son verme yönünde uluslararası toplumun sorumluluğunu seferber etmek, Filistin halkına uluslararası koruma sağlamak ve mevcut uluslararası adalet mekanizmaları aracılığıyla İsrailli yetkilileri Filistin halkına karşı işledikleri suçlardan sorumlu tutmak için tutumların birleştirilmesini ve çabaları artırmayı gerektirdiğini söyledi.

İİT Genel Sekreteri, ilgili Birleşmiş Milletler kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde iki devletli çözüm vizyonuna ulaşmak için çok taraflı siyasi süreci yeniden başlatma çabalarını destekleme çağrısında bulundu.

Afganistan konusuna da değinen Taha, İİT'nin Kabil'deki ofisi aracılığıyla Afganistan'a insani yardım sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasında Cammu Keşmir sorununa da yer veren Taha, İİT'nin "Cammu Keşmir'i savunmaya bağlı olduğunu" vurguladı.

Taha, İİT Genel Sekreterliği ve İİT Genel Sekreteri Cammu Keşmir Özel Temsilcisi Büyükelçi Yusuf ed-Dubeyi'nin, İslamabad'da yapılan 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sırasında Cammu Keşmir Temas Grubu tarafından kabul edilen eylem planını uygulamaya devam ettiğini dile getirdi.

Dağlık Karabağ konusunda ise Taha, İİT'nin Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruması ve anlaşmazlığın BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca çözülmesi konusunda Azerbaycan'a desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Taha, İİT'nin Yemen, Suriye, Sudan, Libya, Sahel ve Çad Gölü Havzası ülkeleri, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Gine ve Burkina Faso'da barış, güvenlik, istikrar ve kalkınmanın "halklarının özlemlerine cevap verecek şekilde" sağlanması için yürütülen diyalog ve çabalara desteğini sürdüreceğine işaret etti.

Genel Sekreter Taha, Irak'ın birliğini, toprak bütünlüğünü ve yeniden inşasını desteklemeye yönelik tüm çabaları da takdir ettiğini söyledi.

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta bugün başlayan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 49. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın iki gün sürmesi planlanıyor.

Yorum

Karne Sevinci Katlanıyor: Başarılı Öğrencilere Tam 13.262 TL Nakit Destek!

MEB Zümre Başkanlığı Atamalarında Büyük Usulsüzlükler Tespit Etti: Soruşturma Yolda!

MEB'den Öğretmenlere Sene Sonu Evrak Uyarısı! İşte Teslim Edilecek Listeler

Disiplin Cezası Alan Öğretmenlere Kötü Haber: Uzman ve Başöğretmenlik Yolu Kapandı!

Okulların tatil olacağı tarih açıklandı! En yetkili ağızdan okulların tatil tarihine ilişkin o açıklama

Tatil okullara 2,5 gün yansıyacak, öğrenciler tatilden 2 buçuk gün yararlanacak

Memura 3600 Ek Gösterge, YHS'ye Kadro ve Memur Maaşları İçin Yalçın’dan Açıklama

2025 Yılında Ücretli Öğretmen Maaşları Güncellendi: İşte Yeni Zamlı Tarifeler ve Detaylar!

Filistin konuşması yapan öğrenciye mezuniyet yasağı!

Ücretli Öğretmenlerin Mayıs Ayı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu!

2025 Yılı Öğretmen Zamlı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu! Gece Gündüz DYK

Emeklilere 22.000 TL bayram ikramiyesi teklifi

Memur maaşına %5 üzeri zam farkı kesinleşti! Memurlar ne kadar zam alacak? Meslek meslek zamlı memur maaşları

Fenerbahçe’den Süper Genç Transfer! 16 Yaşındaki Amara Diouf Süper Lig'de!

Öğretmenler İçin Yaz Tatilinde Ek Ders Fırsatı! Kimler Başvurabilir?

Son Dakika: İstanbul'un Mayıs Enflasyonu Netleşti! İTO Rakamları Piyasalarda Yankı Uyandırdı

Devamsızlık Affı Bekleniyor mu? Milyonlarca Öğrencinin Gözü MEB’den Gelecek Açıklamada!

Okullara tatil açıklaması! Tatil kaç gün oldu? Bakan Yusuf Tekin açıkladı

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Ticaret Bakanlığı'ndan Sahte Medyum ve Reklamlara Dev Ceza Yağdı!

Öğretmen Olmak Bir Onur! Bilal Erdoğan’dan Öğretmenlik Mesleğine Vurgu

Takdir ve Teşekkür Belgesinde 5 Gün Devamsızlık Kriteri Var mı? MEB’den Resmi Açıklama

Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin ek ders ücreti ödemeleri için MEB’den talimat

Uzman Öğretmen Maaşlarına ve Ek Ders Ücretlerine Yeni Zam Geliyor

10. Yargı Paketi Bayramdan Önce Çıkarsa 22 Bin Mahkûm Tahliye Edilecek!

Ek Ders Ücretlerinde Yeni Dönem! Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Farkları

Öğretmenlere Ek İş Yasağı! Kınama ve Aylıktan Kesme Cezası Gündemde

Ek Ders Ücretleri İçin Kötü Haber! Ödemeler Neden Gecikecek?

2025 Sözleşmeli Öğretmen Maaşları Güncellendi! İşte Zamlı Tutarlar

Memurlar için kritik şart değişikliği! Yeni şartlar ve fırsatlar getirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR