Bugün, 3 Haziran 2025 Salı
  • BIST 100

    9008,87%-0,12
  • DOLAR

    39,12% -0,04
  • EURO

    44,83% 0,06
  • GRAM ALTIN

    4265,71% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6711,98% 0,00

İngiltere, benzinli ve dizel otomobillerin satışına yönelik yasağı 2035'e erteleyecek

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkesinin net sıfır emisyona ulaşma taahhütlerinde değişikliğe giderek, benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışına yönelik yasağın 2030'dan 2035'e erteleneceğini duyurdu.

Genel 20.09.2023 20:43:00 0
İngiltere, benzinli ve dizel otomobillerin satışına yönelik yasağı 2035

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkesinin net sıfır emisyona ulaşma taahhütlerinde değişikliğe giderek, benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışına yönelik yasağın 2030'dan 2035'e erteleneceğini duyurdu.

Sunak, Başbakanlık'ta yaptığı basın toplantısında, 2050'ye kadar ülkenin 'net sıfır' karbon emisyonu hedefine ulaşmada, 'yeni yaklaşımlar' benimseyeceğini açıkladı.

Ülkesinin net sıfıra emisyona ulaşmadaki yeni yaklaşımlarının 'pragmatik, orantılı, gerçekçi ve İngiliz halkına karşı sorumlu' olacağının altını çizen Sunak, insanların üzerindeki yükü hafifletmek için bunları uygulayacaklarını söyledi.

Bu bağlamda, elektrikli araçlara ve evlerde ısı pompalarına geçiş sürecini kolaylaştıracaklarını belirten Sunak, şu ifadeleri kullandı:

'Bu, Almanya ve Fransa gibi ülkelerle aynı doğrultuda, 2035'e kadar yeni benzinli ve dizel otomobiller ve kamyonetler satın alabileceğiniz anlamına geliyor. Bu aynı zamanda, Darlington'da teraslı bir evde yaşayan bir aile için 10 bin sterline kadar mal olabilecek pahalı bir ısı pompası için kimseyi eski kazanını sökmeye zorlamayacağımız anlamına geliyor.'

Sunak, evlerin enerjilerinin daha verimli hale getirilmesine yönelik sübvansiyonlarına devam edeceklerini ancak kimsenin bu tür önlemler almaya zorlanmayacağının altını çizdi.

- 'Hedeflerimize ulaşmak, insanların zararına olmamalı'

Sunak, iklim değişikliği gerçekliğinden hiç kimsenin şüphe duyamayacağını ancak anlamlı demokratik tartışma olmaksızın insanların yaşamlarında değişiklik yapmaya zorlamanın iddialı bir yanı olmadığına dikkati çekti.

İngiltere'nin sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda dünyadaki diğer ülkelerden çok daha ileride olduğunu savunan Sunak, 'Bu ilerleme göz önüne alındığında, hedeflerimize ulaşmanın gereksiz yere daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalan insanların zararına olması gerekmiyor.' ifadesini kullandı.

Sunak, önceki hükümetlerin halkın desteğini almadan net sıfır emisyon hedefleri belirlemede çok hızlı hareket etmeleri nedeniyle var olan politikayı değiştirmek zorunda kaldığını kaydetti.

Başbakan Sunak, 'Bu yolda devam edersek, İngiliz halkını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız ve ortaya çıkan tepki sadece belirli politikalara karşı değil, daha geniş misyonun kendisine karşı da olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

- İngiliz Başbakan'ın yeni yaklaşım planları dün gece basına sızdırılmıştı

Sunak, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda da 'İngiliz halkına asla gereksiz ve ağır tedbirler dayatmayacağız. Yine de uluslararası taahhütlerimizi yerine getirecek ve 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı önemsediğini, ancak mevcut yolda İngiliz halkının rızasını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirten Sunak, 'Henüz hiç kimse insanların gözlerinin içine bakıp gerçekte nelerin söz konusu olduğunu açıklama cesaretini gösteremedi. Bu yanlış ve bugün net sıfıra ulaşmaya yönelik yeni yaklaşımla bu durum değişiyor.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Sunak'ın açıklamaları, İngiltere'nin net sıfır emisyon hedefi için belirlediği tarihlerin erteleneceğine ilişkin planların dün gece basına sızdırılmasının ardından geldi.

Bu gelişmenin ardından gece saaelerinde yazılı açıklama yapan Sunak, 'yeni yaklaşım planlarını sızıntı nedeniyle değiştirmeyeceğini' vurgulayarak, politikacıların net sıfır emisyon hedefiyle ilgili maliyetler ve verilen ödünler konusunda dürüst olmadıklarını savunmuştu.

Yorum

MEB’den Meslek Liselerine Büyük Destek! Milli Savunmada Yeni Eğitim Modeli

Nur Sena'nın İntiharında Çarpıcı Gelişme: Adı Geçen Araştırma Görevlisi Görevden Uzaklaştırıldı!

Öğretmenler İçin Kritik Toplantı! Sene Sonu Kurul Toplantıları Başlıyor

MEB ve Canva İş Birliğiyle Öğretmenlere Ücretsiz Eğitim Fırsatı

Milli Eğitim Personeli Evinin Önünde Öldürüldü!

Okul müdürünün tayini çıkınca kantinci helva dağıttı

MEB’den eğitim protokollü: pilot okullarda uygulama başlıyor

LGS’de Görev Alacak Öğretmenlere Ödenecek Ücretler Belli Oldu!

MEB’den Sert Uyarı: Usulsüz Zümre Başkanlığı Atamaları Mercek Altında!

Karneler, notlar erişime açıldı! Karne, takdir belgesi, teşekkür belgesi, onur belgesi sorgula

Emeklilere Çifte Müjde: Ücretsiz Destekler ve Bayram İkramiyeleri Hesaplarda!

Emeklilerin beklediği maaş haberi, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Memurlara ek gösterge müjdesi AYM’den geldi, maaşları da doğrudan etkileyecek

Öğretmenlerin Talebine MEB’den "Ret" Kararları Gelmeye Başladı!

LÖSEV’İN ÖNDERLİĞİNDE ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI: “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir”

Emekli maaş ödeme tarihlerinde son dakika değişikliği, emekliler aylıkları ne zaman alacak?

Mersin Kampında İki Öğrenci Denizde Hayatını Kaybetti

Karne Günü Öncesi e-Okul Sürprizi: Veliler ve Öğrenciler İçin Yeni Düzenleme!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Temmuz'da Ne Kadar Olacak? İşte Beklenen Zam Oranı!

Öğretmen Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti, Eşi, Çocuğu ve Annesi Yaralı!

Okullar Ne Zaman Kapanacak? Karne Günü ve Yaz Tatili Başlangıç Tarihi Belli Oldu

İOKBS 2025 Sonuçları Açıklandı: Burslar Ne Kadar, Ne Zaman Yatacak?

Kademe ve Dereceye Göre Öğretmen Maaşları! 2025 Güncel Listesi ve Temmuz Zammı Beklentisi

Motorin ve Otogazda Önemli İndirimler ve Fiyat Güncellemesi Geliyor!

Sendikacıların TOKİ Vurgununa Yıldırım Çarptı!

Asgari ücrete Temmuz’da ara zam için açıklamaA

Tüm Öğretmen ve Milli Eğitim Çalışanlarına Başarı Belgesi Verilmesi Talebi

Kurban Bayramı'nda Çalışanlara Ek Ücret Müjdesi: Cebinize Tam 19.000 TL Girebilir! İşte Detaylar ve Hesaplamalar

Başlangıç maaşı 300.000 TL! Bu liseyi bitirenler yüksek maaşla işe başlıyor

Okullara yarım gün tatil kesinleşti! Derslerin yarısı işlenecek

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR