Milli Eğitim Bakanlığı, İl dışı öğretmen atama başvurularını bugün almaya başlıyor. MEB personeli olarak görev yapan öğremtenlerden gerekli şartları taşıyanlar iller arası yer değiştirme talebinde bulnabilecekler. Bulundukları ilden farklı bir ile tain isteyecek öğretmenlerin başvuru şartları ve iptal gibi taleplerine ilişkin detaylar başlıkları ile şöyle:

İL DIŞI ATAMADA 3 YIL ŞARTI VAR MI?

Milli Eğitim Bakanlığının il dışı öğremten atamalarına bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresini dolduran öğretmenler İsteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler. Bulunduğu ilde 3 yılını dolduran öğretmenlerden farklı bir ilde görev yapmak isteyenler tayin başvurusu yapabilecekler.

ZORUNLU HİZMETE TABİ ÖĞRETMENLER İL DIŞI ATAMA BAŞVURUSU YAPABİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve herhangi bir nedenle zotunlu izmetini tamamlamamış olan öğremtenler de bu atama döneminde il dışı öğretmen atama başvurusu yapabileceklerdir. Zorunlu hizmete tabi olup il dışı öğretmen ataması gerçekleşen öğretmenler tercih etiği ve atandığı ilde zorunlu hizmet görevlerini tamamlayabilecekler.

İL DIŞI ÖĞRETMEN ATAMA RESEN YAPILACAK MI

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde olduğu gibi 2022 yılında da zorunlu hizmete tabi öğretmenlerin atamasını resen yapmayacak. Zorunlu hizmete tabi öğretmenlerin kendileri atama talebinde bulunacaklar.

İL DIŞI ÖĞRETMEN ATAMALARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl il dışı öğremten atamalarında iptal işlemi yapmayacak. Ancak öğremtenlerin il dışı öğretmen atama başvurusu yaptıktan ve atamalar yapıldıktan sonra ortaya çıkan ve kabul edilebilir düzeyde bir maezeerti ortaya çıkması durumunda il dışı atama iptali talebinde bulunabilecekler. İl dışı ö    ğretmen atama talebi sonrasında ataması yapılan öğretmenleri kötü bir sürpriz bekleyebilir.

İL DIŞI ATAMASI İPTAL OLAN ÖĞRETMENİN DURUMU

Yukarıda il dışı öğretmen atamalarında ataması gerçekleşen öğremtenlerinatamasını iptal ettiremeyeceğini belirtmiştik. Ancak atama başvurularından sonra mazereti oluşn öğremtenlerin atama iptali durumunda kötü bir sürprizle karşılaşması da olası. Ataması gerçekleşen öğretmenin görev yerine il dışı atamayla başka bir öğretmen ataması durumunda öğretmen kendi okul/kurumunda görev yapma hakkını kaybedebilir. Bu öğremtneler bulundukları il içinde müsait bir okula atanacaklardır.
Milli Eğitim Bakanlığı, il dışı öğretmen atamalarında yeterince münkal kadro açmamakla eleştiriliyor. Bazı kadroların açılmaması nedeni ile il dışı öğretmen atama talebinde bulunan ço sayıda öğretenin mağduriyet yaşadığı biliniyor. Bu yıl MEB'in tüm boş kadroları il dışı atamaya açması talep ediliyor.
İl dışı öğremten atamaları, eğitim haberleri ve Türkiyeden- Dünyadan son dakika gelişmelerini sitemizden takip edebilirsiiz.