Maaşlarda erimeler devam ediyor. Enflasyon karşısında hızla alım gübü kayıpları yaşayan memur, işçi, emekli, çalışan maaşlarının enflasyonist baskıdan kurtarılabilmesi için çeşitli girişimler, öneriler ve açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Son yapılan açıklamada ise çalışanların vergi düzenlemesi ile desteklenerek enflasyonun etkisinden korunması gerektiğine vurgu yapıldı. HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, gelir vergisiyle ilgiliçok önemli bir öneride bulundu.

HAK İŞ'TEN GELİR VERGİSİ DÜZENLEME ÖNERİSİ

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Manisa Şubesinin 12. Genel Kurulu’na katılan Murat Arslan, kurulda yaptığı konuşmada gelir vergisi oranının yüzde 10 olmasını önererek şunları söyledi:

“Ücret zamlarımıza temmuz ayında ilave zamlar alıyoruz. Ağustos ayına gelince vergi diliminden dolayı aldığımız para gidiyor. Dolayısıyla bu vergilendirme sisteminde makas hem dar hem de kapsamı kısıtlı. O yüzden bizim bir önerimiz var: Bu kriz dönemi bitene kadar ücretlerin gelir vergisi oranı yüzde 10 densin. Böyle kalsın.

ALINAN PARA GERİ GİDİYOR

“Gerçekten alınan bir şekilde geri gidiyor. O yüzden bunun için bir çalışma yapmak gerekiyor. Bakanımıza raporlarımızı hazırladık. Taleplerimizi sunacağız. En azından ekim ayından sonra parlamento gündeminde bu vergi meselesini çözmemiz gerekiyor.”