Japonya'da son yıllarda yaşanan ve toplumsal olarak büyük sorun haline gelen "yalnızlık", ilginç bir meslek ortaya çıkardı. 38 yaşındaki Shoji Morimoto, "hiçbir şey yapmadan", kendisini yalnız hisseden insanlara eşlik ederek para kazanıyor.

Sosyal medya hesaplarından ilan veren Morimoto, günde 3-4 kişiye eşlik ederek her müşterisinden 10 bin Japon yeni alıyor.

KENDİMİ HİBİR ŞEY YAPMAMAK ÜZERE KİRALIYORUM"

CBS News'e verdiği röportajda Morimoto aslında ne iş yaptığını şöyle açıklıyor: "Kendimi hiçbir şey yapmamak üzere kiralıyorum, bu herhangi bir özel çaba göstermediğim anlamına geliyor. Herhangi bir konuşma başlatmıyorum mesela, yalnızca kısa konuşmalara yanıt veriyorum, bu kadar."

İLGİN TEKLİFLER GELİYOR"

İlginç teklifler de aldığını belirten Morimoto, bazılarının kendisinden arkadaş olmak, ziyaretlerde bulunmak, çıplak poz vermek gibi taleplerde bulunduğunu ancak bunları kibarca reddettiğini söylüyor.

SOSYAL MEDYA BÜYÜK İLGİ DUYUYOR

Morimoto'nun bu iş modeli kendisine göre bir başarıya ulaşmış durumda. Sosyal medya hesaplarında 250 binden fazla takipçiye ulaşan Morimoto, medyanın da ilgi duyduğu bir figür haline geldi.

YOL VE YEMEK DE MÜŞTERİLERE AİT

Washington Post gazetesinin de hakkında röportaj hazırladığı Morimoto, müşterisine eşlik ettiği sırada konuşmuyor, müşterisinin yüzüne bile neredeyse bakmıyor. Bunun karşılığında Morimoto'nun, yol ve yemek masrafları da müşterisi tarafından karşılanıyor.