Bugün, 4 Haziran 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9474,96%2,13
  • DOLAR

    39,15% 0,05
  • EURO

    44,87% 0,87
  • GRAM ALTIN

    4256,81% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,63

Türk sporu geride kalan haftayı başarılarla tamamladı

- A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın FIVB Milletler Ligi şampiyonu olurken, atletizm, para atletizm, okçuluk, para okçuluk ve bisiklet branşlarında milli sporcular Türkiye'ye madalyalar kazandırdı - Birçok tarihi başarının da yaşandığı

Spor 18.07.2023 12:04:05 0
Türk sporu geride kalan haftayı başarılarla tamamladı

ANKARA (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Milli sporcular, geride kalan haftada birçok spor dalında tarihi başarılara imza atarak Türkiye'yi gururlandırdı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre; Türk sporunda geride kalan haftada voleybol, atletizm, para atletizm, okçuluk, para okçuluk ve bisiklet branşlarında, önemli organizasyonlarda büyük başarılar elde edildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olarak tarihe geçti. Ay-yıldızlılar, ABD'deki finallerde sırasıyla İtalya, ABD ve Çin'i üstün bir performansla yenerek altın madalya kazandı. "Filenin Sultanları" aynı zamanda dünya sıralamasında ise tarihte ilk kez birinci sıraya yükselmenin gururunu yaşadı.


- Genç atletlerden 6 madalya

Gençler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcular, kazandıkları 6 madalyayla gelecek için umut verdi.

Finlandiya'daki organizasyonda Türkiye, iki altın, üç gümüş ve bir bronz olmak üzere toplam altı madalya kazandı.

Yüksek atlamada Ali Eren Ünlü, 400 metre engellide İsmail Nezir, gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonada Türkiye'ye üç adım atlamada Berke Akçam, disk atmada Özlem Becerek ile 4x4 Bayrak Erkek Milli Takımı gümüş, üç adım atlamada ise Batuhan Çakır bronz madalya getirdi.


- Ersu Şaşma'dan rekorla gelen kota

Atletizmde milli sporcu Ersu Şaşma, sırıkla atlamada 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası elde etti.

Almanya'da düzenlenen Uluslararası Sırıkla Atlama Yarışması'nda 5.90'lık derecesiyle Türkiye rekoru kıran Ersu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota aldı. Ersu bu atlayışıyla, son iki olimpiyatta bronz madalya kazanan sporculardan daha iyi bir derece yaptı.


- Para atletizmde 3 madalya, 4 kota

Para atletizmde geçen hafta düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda milli sporcular 3 madalya kazandı.

Milli sporcu Muhammet Khalvandi cirit atma F57 kategorisinde altın, 800 metre T53'te Hamide Doğangün, 400 metre T12'de ise Oğuz Akbulut bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu 3 sporcuyla birlikte, bin 500 metre T13 kategorisinde dördüncü olan Mikail Ay, 2024 Paris Paralimpik Oyunları kotasını almayı başardı.


- Bisiklette 12 yıl sonra gelen madalya

Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, Türkiye'ye 12 yıl sonra Avrupa Pist Şampiyonası'nda gençler kategorisinde madalya sevinci yaşattı.

Portekiz'de gerçekleştirilen 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Pist Şampiyonası'nda 18 yaşındaki Ramazan Yılmaz, birer gümüş ve bronz madalya elde etti. Milli sporcu, 2011 yılında şampiyon olan Ahmet Örken'den sonra Avrupa'da kürsüye çıkan ilk Türk sporcu oldu.


- Atıcılık ve para atıcılıkta 3 madalya

Atıcılık ve para atıcılık branşlarında milli sporcular uluslararası arenada haftayı 3 madalyayla kapattı.

İtalya'da düzenlenen Plak Atışları Dünya Kupası'nda trap kadınlar kategorisinde milli sporcu Rümeysa Pelin Kaya, bronz madalya aldı.

Para atıcılıkta ise Hırvatistan'da WSPS Dünya Kupası düzenlendi. Bu organizasyonda milli sporculardan Aysel Özgan, 50 metre tabanca karışık (P4) SH1 kategorisinde, Ayşegül Pehlivanlar ise 10 metre havalı tabanca kadınlar (P2) SH1 kategorisinde bronz madalya elde etti.


- Toplam 15 madalya, 5 kota

Milli sporcular geçen hafta (10-17 Temmuz) tarihlerinde büyük organizasyonlarda toplam 15 madalya aldı.

Ay-yıldızlı bayrağı temsil eden milliler, 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Ayrıca 5 sporcu da 2024 Paris biletini cebine koydu.


Yorum

Öğretmenlerden ek ders kesintisi son! İşte o önemli kara

Sınıfta eğitime yıl sonuna kadar ara verildi! Görülen vaka milli eğitimi alarma geçirdi

Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor! Bakan Ali Yerlikaya’dan yeni cezalar ve düzenlemeleri için açıklama

MEB'den Okul Öncesi Eğitime Devrim Niteliğinde Hamle

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İçin Öğretmenlere Anket Görevi!

MEB'den Öğretmenlere Önemli Uyarı: Bu Komisyonda Görev Alanlar Müfettiş Denetimine Takılacak!

Hastanede Kalp Krizi Geçiren Müdür Hayatını Kaybetti!

AÖL açık lise öğrencilerine MEB’den önemli duyuru

MEB'in Tatil Kararı Sonrası Velilerden "Erken Tatil" Formülleri: WhatsApp Grupları Hareketli!

Açıköğretim öğrencilerine kritik uyarı! 2 günlük süre tanındı

İzmir'de Kalp Krizi Geçiren Öğretmen Hayatını Kaybetti

DİSK ve İzmir Büyükşehir Anlaştı: Grev Bitti, Zam Oranları Belli Oldu!

Deprem Etkisi, 4+4+4 Sistemi... YKS Başvuru Düşüşünün Perde Arkası!

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu'ndan Enflasyon Rakamlara Sert Tepki: "Rakamlarla Değil, Gerçeklerle Yaşıyoruz!"

Öğretmen Promosyonlarında Zirve! Maaş Ödemeleri İçin Dev Kampanya

2025 Temmuz Öğretmen Maaşları Tahminleri Ortaya Çıktı: İşte Derecelere Göre Tahmini Temmuz Maaşları

Öğretmenler bayramda kurban kesemeyecek! MEB’den önemli adım bekleniyor

Öğretmenler İçin İkinci İl Dışı Atama Gelecek mi? Bakanlık Beklentilere Yanıt Verecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı‘ya yapı cevabı

Yaz tatili kısalıyor, okullarda öğrencilere karneler daha geç dağıtılacak

Memur maaşına %15 zam ve 50.000 TL’nin altında ödeme geliyor

LGS'de Görev Alan Öğretmenlere Kaç TL Sınav Görevi Ücreti Ödenecek?

Devamsızlık Yapan Öğrencilere Sınıf Tekrarı! MEB’den Önemli Açıklama

Ek ders ücreti ödemelerinin bütün günlere ödenmesi için MEB’de resmi yazı

Bakan Yusuf Tekin'den Eğitimde Yeni Yaklaşımın Şifreleri

Galatasaray'ın Yıldızı Victor Osimhen transferinde yeni gelişme!

'10. Yargı Paketi' Yasalaştı! İnfaz Düzenlemesi ve Önemli Değişiklikler TBMM'den Geçti

LGS Sınav Giriş Bilgileri Erişime Açıldı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Zaferi: Mahkeme Kesintilere 'Dur' Dedi!

Sene Sonu Kritik Değerlendirme: Öğretmenler Kurulunda Neler Konuşulacak?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR