Bugün, 31 Mayıs 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    9020,31%-1,64
  • DOLAR

    39,24% 0,35
  • EURO

    44,57% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4168,45% -0,08
  • Ç. ALTIN

    6660,18% 0,24

TED Çanakkale Koleji'nin resmi açılışı yapıldı

- TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu: - 'Bugün TED olarak binlerce öğrencimizi ortaokuldan alıp, üniversite sonuna kadar hatta mezuniyetinde bile ailemize katıyoruz'

Genel 5.10.2023 17:11:30 0
TED Çanakkale Koleji

ÇANAKKALE (AA) - Türk Eğitim Derneğinin (TED) 44. temsilcisi olarak hizmete başlayan TED Çanakkale Koleji'nin 2023-2024 eğitim öğretim yılı resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

TED Çanakkale Koleji'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, okul korosu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Okulun 5. sınıf öğrencileri Güneş Coşar ve Nilda Yavuzaslan ise piyano resitali sundu.

İlkokul 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin dans gösterisi ile 7. sınıf öğrencisi Demir Soyubal'ın öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından okulun kurucu müdürü Tuncay Şamdan, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, açılışta yaptığı konuşmada, TED Koleji'nin Çanakkale'ye, ülkeye ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Aktaş, çocukların ve gençlerin bu okulda ülkesini seven, memleketine, milletine, dünyaya faydalı birer insan olarak yetişeceklerine inandığını kaydetti.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun Türk milli eğitim sistemi içinde, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nda da katkılar sunduğunu anlatan Aktaş, bu çabalarla Cumhuriyet'in ön sözünün yazıldığı Çanakkale'de Cumhuriyetin 100. yılında yetişen gençlerin, ülkesine, milletine faydalı, Cumhuriyet ilkelerine bağlı gençler olacak yetişeceğini ümit ettiğini dile getirdi.

Vali Aktaş, düzenlenecek konferans ve seminerlerde Pehlivanoğlu'nun milli eğitimle ilgili politikaları konusunda hem milli eğitim camiasını hem de aileleri bilgilendirmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

- "İnancı ve kültürü olmayan bir toplum yaşamaz"

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da TED Kolejinin eğitim anlayışının net olduğunu ifade etti.

"Değerleri olmayan bir toplum yaşamaz, inancı ve kültürü olmayan bir toplum yaşamaz. Cumhuriyet ilkelerine bağlı olmayan bir toplum şahlanamaz." diyen Pehlivanoğlu, açtıkları okullarla, ülkenin geleceğine hizmet etmeye çalıştıklarını vurguladı.

İmkanı olmayan gençlere sahip çıktıklarını dile getiren Pehlivanoğlu, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bugün TED olarak binlerce öğrencimizi ortaokuldan alıp, üniversite sonuna kadar hatta mezuniyetinde bile ailemize katıyoruz. İnsan yaşamında dönemler vardır. Ülkenin geleceği için bir şeyler yapmak, başkalarına sahip çıkmak, evlatlarınızın da bu ülkeye layık olduğunu görmek kadar büyük gurur yoktur. Umarım ki bu geleceği için değerleri ve ilkeleriyle nesil yetiştirmeyi öncelikleriz."

Pehlivanoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 1500 genci misafir öğrenci olarak okula aldıklarını hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile 850 öksüz öğrenciyi anaokulundan lise sona kadar okuttuklarını, bu sayıyı 1000'e çıkaracaklarını kaydeden Pehlivanoğlu, sadece para değil, akademik, sosyal ve psikolojik destek programları sunduklarını bildirdi.

TED Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu da derneğin 95 yıllık deneyimiyle TED meşalesini Cumhuriyetin 100. yılında Çanakkale'de yaktığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Derneğin, eğitim alanındaki tecrübelerini Çanakkale ile buluşturarak 44. meşalesini şehre taşıdığını aktaran Akarsu, "Kuruluş amacı, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitime erişimi bulunmayan çocuklara destek olmak, Türk eğitim politikalarına yön vermek ve eğitim anlayışını dünya standartlarına çıkarmak olan TED'in en büyük hedeflerinden biri de varlık gösterdiği ilin eğitim kalitesini yükseltmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, TED Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Akarsu kurdele keserek okulun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta ayrıca Vali Aktaş, Milletvekili Güneşhan ve Belediye Başkanı Arslan'a bağış sertifikası takdim edildi.

- TED Çanakkale Koleji

TED Çanakkale Koleji 12 dönüm arazi içinde 15 bin metrekare kapalı alana inşa edilerek, son teknolojiyle donatıldı.

Kolejde gelecek yıllarda faaliyete geçecek olan lise sınıflarıyla okul öncesi eğitimden lise son sınıfa kadar bini aşkın sayıda öğrenci eğitim görecek.

TED Çanakkale Koleji, donanımlı derslikleri, laboratuvarları, 450 kişilik konferans salonu, kapalı alanda yer alan çok amaçlı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, bale stüdyoları, jimnastik salonu ve açık alanlarda yer alan basketbol, voleybol, futbol sahaları, tenis kortları gibi spor alanları ile modern bir kampüs olarak tasarlandı.

Piyano, keman, bateri gibi enstrümanlar için tasarlanmış müzik odaları, resim ve seramik atölyeleri, ekolojik hobi bahçeleri, deneysel mutfağı, okul radyosu, satranç, robotik kodlama ve görsel medya kulüpleri gibi sosyokültürel faaliyetleri barındıran mekanlar ile TED Çanakkale Kolejinin eğitimde fark yaratması hedefleniyor.

Yorum

Zonguldak Milli Eğitim’de kazan kaynamaya devam ediyor! 5 okul müdürü- müdür yardımcısı görevden alındı

MEB’den Yeni Müfredat Hamlesi! İngilizce ve Arapça Derslerinde Değişim Başlıyor

MEB’de sınav kurallarını kökten değiştiren karar

Takdir ve Teşekkür Belgeleri İçin Yeni Dönem! İşte Hesaplama Detayları

Okullar 5 gün kapalı! MEB okullara tatili resmen duyurdu

Öğretmenlere güzel haber! Ek ders ücreti ödemeleri için flaş duyuru

Öğretmenlerin e-Okul Yetkileri Değişiyor mu? İşte Yeni Düzenleme

Ara Tatilde Okul Müdürleri ve Öğretmenler İçin Ek Ders Ücreti Açıklaması

Ağustos Masası Karıştı! Memur-Sen'in 11 Yıllık Tekeli Kırıldı: Yeni Dönem Başlıyor!

2025 İOKBS Taban Puanları Açıklandı! Bursluluk Sınavı'nı Kimler Kazandı?

Ortaokul ve Liselerde Devamsızlık Kuralları Değişiyor mu? 9 Günlük İzin Detayları

Sosyal Bilgiler Müfredatı Değişiyor Mu? MEB'den Beklenen Yanıt Geldi!

MEB’den okullara geniş kapsamlı inceleme, büyük cezalar veriliyor

MEB 2025 İOKBS Burs Miktarı Güncellendi öğrencilere kaç TL burs ödemesi yapılacak?

MEB 2025 İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları ve 5, 6, 7 ve 8. Sınıf Taban Puanları Açıklandı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Seçim Meydan Okuması ve Kürt Sorunu İçin Radikal Çözüm Çağrısı!

Okul müdürü ve müdür yardımcısı soruşturma ile görevden alındı

MEB’den uzaktan-online eğitim sinyali

Halk Eğitim’den ücretli öğretmenlere yeni fırsat

Öğretmenlerin ek ders ücretleri geç ödenecek, ücretler hesaba ne zaman yatacak?

"Okul Müdürlerine TÜGVA Baskısı: Protokol Çiğneniyor, Sessizlik Sürüyor"

MEB’den öğrencilere ve öğretmenlere yeni destek!

Uzman Öğretmenlerin ve Başöğretmenlerin MEB’den 3 Büyük Talebi

Bayram öncesi okullara minik tatil kesinleşti! 9 günlük bayram tatili yolda

Adem Asil Avrupa Cimnastik Şampiyonu! Altın Madalya Kazandı

İslam Memiş'ten Altın Sahiplerine Kritik Uyarı: Gram Altın İçin "Bu Seviye Altına Düşmez" Mesajı ve Yeni Alım Fırsatları!

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Çifte Ödeme Müjdesi: Hesaplara Tam 31.000 TL Birden Yatacak!

AÖF Öğrencilerine Yeni Müjde: Açıköğretim Öğrencilerine Yeni Haklar Tanındı

Bayram öncesi maaşlara zam ve 10.000 TL bayram ikramiyesi müjdesi geldi

MEB'den 'Proje İmam Hatip Ortaokulları' Hamlesi: Eğitimde Ayrıcalık mı Geliyor?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR