Bugün, 28 Mayıs 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9223,72%-1,30
  • DOLAR

    39,01% 0,14
  • EURO

    44,23% -0,39
  • GRAM ALTIN

    4132,56% -1,26
  • Ç. ALTIN

    6634,28% -0,82

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi için Yunan basınında 'olumlu iklimin devamı' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile dün New York'taki Türkevi'nde görüşmesi, Yunan basınına, ikili ilişkilerde olumlu iklimin korunması vurgusuyla yansıdı.

Genel 21.09.2023 13:21:00 0
Erdoğan-Miçotakis görüşmesi için Yunan basınında

ATİNA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile dün New York'taki Türkevi'nde görüşmesi, Yunan basınına, ikili ilişkilerde olumlu iklimin korunması vurgusuyla yansıdı.

Ta Nea gazetesi, 'Olumlu iklimin korunması için güçlü istek' başlıklı haberinde, iki ülke arasındaki yakınlaşmanın adım adım ilerleyeceğini vurguladı.

Kathimerini gazetesi ise Erdoğan-Miçotakis görüşmesini 'Ege'de sakin sularda diyalog yol haritası' başlığıyla manşetine taşıdı.

Haberde, 'Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, son aylarda hakim olan düşük tansiyonlu iklimin korunması için samimi niyetini ortaya koydu.' ifadesi yer aldı.

Görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğine vurgu yapılan haberde, 7 Aralık'ta Selanik'te iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının düzenlenecek olmasına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

'Yunan tarafının değerlendirmesine göre, bu gelişme iki ülke ilişkilerinin tam olarak normalleşmesi yönünde bir adımdır.'

CNN Yunanistan'ın Türk-Yunan ilişkilerindeki iklimi değiştiren 7+1 unsur başlıklı yazıda, 'Her iki tarafın da kararlılığına rağmen yol uzun görünüyor.' değerlendirmesi yapılarak, gündemdeki zor konuların ilerleyen aylarda ele alınacağına işaret edildi.

İki ülke arasındaki iklimin olumlu yönde değişmesinin nedenleri arasında, Yunanistan, Türkiye ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde (GKRY) yeni ve güçlü halk desteğine sahip hükümetlerin yer alması gösterildi.

Yazıda, iki ülke ilişkilerinde kesin olan tek şeyin Kıbrıs meselesinin bir sorun olmaya devam ettiği yorumu yapıldı.

- Muhalefetten yorumlar

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) basın ofisinden yapılan açıklamada, Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin ve Türkiye ile yeni temaslar içeren yol haritasına ilişkin uzlaşının da olumlu bir gelişme olduğu belirtildi.

Açıklamada, Miçotakis'in görüşmede Kıbrıs sorununa atıfta bulunmaması eleştirilirken, bunun Türkiye'ye 'yanlış bir mesaj' gönderebileceği ileri sürüldü.

Yunanistan Parlamentosunda 3. parti olan merkez soldaki PASOK'tan yapılan açıklamada da görüşmede Kıbrıs konusuna değinilmemesi eleştirildi.

- Erdoğan ve Miçotakis New York'ta bir araya gelmişti

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkevi'nde Miçotakis'i kabul etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Dışişleri Bakanları Hakan Fidan ve mevkidaşı Yorgo Gerapetritis'in de katılımıyla New York'ta bir araya geldikleri belirtilmişti.

İki liderin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde mevcut olumlu iklimi ve bunu muhafaza etme kararlılıklarını teyit ettiklerinin bildirildiği açıklamada, siyasi diyalog ve pozitif gündemden sorumlu dışişleri bakan yardımcılarının ekim ayı ortasında bir araya geleceği, kasım ayında Güven Arttırıcı Önlemler toplantıları yapılacağı ve 7 Aralık'ta da Selanik'te Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısının düzenleneceği kaydedilmişti.

Açıklamada, iki liderin ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu, iklim krizi ve düzensiz göç konularında da işbirliğinin ele alındığı belirtilmişti.

Yorum

Bayram öncesi ödeme müjdesi! Bakan bayram öncesi ödemeleri açıkladı

Memur ve emekli maaşına refah payı zammı gerekçesi düşük temmuz zammı

3 şarttan birini taşıyana erken emeklilik imkanı

Ödül Değerlendirme Modülü Açıldı: Öğretmenlere Aylıkla Ödül Yolda!

Mersin'deki Öğretmen Cinayetinde İlk Duruşma: Sanık Kendini Savundu!

Dikkat Öğretmenler! İl İçi/Dışı Tayinlerde Ek Ders Ücreti Mağduriyeti Yaşanabilir!

AÖF Bahar Dönemi Final Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Cevap Anahtarları Yayınlandı mı?

Öğretmenlere Uzaktan Eğitimle Yüksek Lisans Fırsatı

Bursluluk Sınavı Sonuçları 2025 Sorgulama Ekranı meb.gov.tr burs sonuç sorgula

Okullara 2,5 gün tatil geliyor, tatil tüm çalışanları kapsıyor

Okullarda Yaz Tatili Süresi Değişikliğine Milli Eğitim Bakanlığından Net Yanıt!

Öğretmen Maaşlarına Temmuz'da Yüzde 12,29 Zam!

İnfaz Paketiyle Af Müjdesi Bekleyen 50 Bin Mahkuma Tahliye Yolu Açılıyor

MEB’den haziran Öğretmen seminerleri kararı: seminerler online mı yüz yüze mi olacak?

Memurlar İçin Temmuz Zamları Netleşiyor! İşte Güncel Maaş Tablosu

İzmit BİLSEM Müdürünün Hukuk Zaferine Hür Sen İl Başlanlığından Açıklama

MEB'den öğretmenlere 550 saatlik kursla alan değişikliği fırsatı! Detaylar ortaya çıktı

Öğrencilere yönelik yeni proje! Bakan Yusuf Tekin projeyi tanıttı

Memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce ödenmesine yönelik Liyakat Sen’den açıklama

Yepyeni bir tatil daha geliyor, öğrenciler öğretmenler ve memurlara tatil teklifi!

Sigaraya yeni zam geldi! İşte güncel sigara fiyatları

MEB’den öğretmenlere bayram öncesi son dakika uyarısı: İptal edilecek

"Öğretmenler Suç İşlemedi!": KTOEÖS'ten Eğitim Bakanlığı Önünde Sert Tepki

Balıkesir’de Kiracı Baltayla Öldürüldü, Ev Sahibi ve Eşi Tutuklandı

Doğa Yürüyüşünde Kaybolan İl Müdür Yardımcısı Ölü Bulundu

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Hesaplara Geç Yatacak

LGS’de En Fazla Sınav Görevi Ücreti Alacak Öğretmenler Belli Oldu

Fenerbahçe Beko 2025 Avrupa şampiyonluğu karşılığında ne kadar para kazandı

Öğretmenlere 550 Saatlik Kursla Alan Değişikliği Hakkı!

Son Dakika: İBB'ye Yönelik 4. Dalga Operasyonunda Gözaltına Alınanlardan 19 Kişi Tutuklandı!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR