EĞİTİMCİLER COVİD19'DAN ENDİŞELİ

Öğretmenlere haftada 2 kez PCR testini zorunlu kılan MEB, tüm önlemlerin alındığını savunsa da, toplumun bütün kesimleri tedirgin. Sınıf mevcudu fazla olan okullarda görev yapan öğretmenler, “2021-2022 eğitim öğretim yılına girerken hâlâ Milli Eğitim Bakanlığı’ndan pandemi sürecinde okulların işleyişi ile ilgili yeterli açıklamalar gelmezken alındığını söylediği önlemlerin de ne derece yeterli olduğu akıllarda soru işareti oluşturuyor” dedi.
Bakanlığın tam gün eğitim yapan okullarda sınıfların ikiye bölünerek ikili eğitime dönüştürülebileceğini açıkladığını hatırlatan öğretmenler, şunları dile getirdi: “Halihazırda 40 kişilik sınıflarda ikili eğitim yapan okullar için hiçbir açıklama yapılmadı. 14-18 yaş grubunun eğitim aldığı liselerde 40 kişilik sınıfların gerek fiziksel gerek yeterli öğretmen sayısının olmaması sebebiyle bölünmesinin imkânsız olduğu aşikâr. Sadece maske, dezenfektan gibi koruyucularla, sosyal mesafenin çok zor olduğu kapalı ortamlarda ders işlemeye bırakılan öğrenci ve öğretmenler yeni döneme başlarken büyük kaygı ve endişe duyuyor.”

OKUL SAYILARI ARTIRILMALIDIR

Yüz yüze eğitimin önemini her defasında vurgulayan eğitimciler okulların bir daha kapatılmaması için daha fazla adımın atılmasını, okul sayılarının artırılarak, yeni öğretmen atamalarının yapılmasını, az mevcutlu sınıflarda riski en aza indirerek eğitim öğretimin kesintisiz devam etmesini istiyoruz” diyorlar