Toplantıda konuşan Muammer Karaman, hak, emek, ekmek, millet ve memleket için mücadele ettiklerinin altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Çalışma hayatına ilişkin atılan hangi olumlu adım ve kazanım varsa, bunda bizim gayretimiz ve imzamız mevcut. Yeni kazanımlar için ter dökmeye devam ediyoruz. Mücadelemiz, hak, emek, ekmek ve memleket içindir. Genel yetkili olduğumuz günden bugüne değin yüzlerce kazanıma imza attık, imkânları artırdık. Farkımız, sorunlardan beslenmek değil, çözümlerle güçlenmektir. Güveni güce, gücümüzü ise kazanımlara dönüştürmek için çalışmaya devam ediyoruz''

Vesayetle mücadelede, yasakların ortadan kaldırılmasında, toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçişte akıtılan terin, gösterilen çabanın, yüzü aşkın kazanımın altında Eğitim-Bir-Sen’in adının yazılı olduğunu vurgulayan Karaman, “Dün çözülemez denilen sorunlar bugün çözüme kavuşturulmuşsa, 3600 ek gösterge alınmışsa, eksikleri olmasına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) çıkarılmışsa, kariyer basamakları yeniden hayata geçirilmişse, uzman ve başöğretmenlere ücret ve ilave derece artışı getirilmişse, adaylık sürecindeki yazılı sınav kaldırılmışsa, 50/d’li araştırma görevlileri 33/a’ya geçirilmişse, bunlar, Eğitim-Bir-Sen’in verdiği ısrarlı mücadelenin sonucudur” ifadelerini kullandı.
Kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunlarına da ayrıca dikkat çeken Karaman, yıllardır dile getirdikleri, çözüm yolu bulunması için uğraştıkları, gayret sarf ettikleri birçok sorun bulunduğunu ifade etti.

Karaman, alım gücü düşen kamu görevlilerinin maaşlarının seyyanen iyileştirmeyle yükseltilmesi ve çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi çağrısında bulunarak, şunları kaydetti: “Ek gösterge düzenlemesinde memnuniyetin artması, emeklilik döneminde refah düzeyinin yükselmesi için 1. dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmelidir. Afet bölgesinde görev yapmış ve halen görev yapmakta olan kamu görevlilerine ilave tazminat verilmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu geliştirilerek beklentiyi karşılayacak şekilde tahkim edilmeli, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalıdır. İl millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, şube müdürü, uzman, araştırmacı, müfettiş yardımcısı, şef gibi çalışanların maaş skalasındaki yeri düzeltilmeli, fazla mesai birim ücreti, ek ders birim ücreti gibi kalemler hakkaniyete uygun hâle getirilmelidir. Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı; zaman kaybedilmeden ve mağduriyete mahal verilmeden hayata geçirilmelidir. Akademik personelin maaş ve ücretleri artırılmalı, idari personelin durumu görülmeli, talepleri karşılanmalıdır. Bu ve benzeri sorunlar daha fazla zaman geçirilmeden çözülerek gündemden düşürülmelidir.” dedi.

Muammer Karaman, sendika olarak, hak, emek ve özgürlükler için, eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için, işinin başına sorunlarından arınmış bir şekilde gidebilmeleri için emek harcamaya, çaba göstermeye, ter akıtmaya devam edeceklerini söylerek sözlerini noktaladı..