Bugün, 30 Mayıs 2025 Cuma
  • BIST 100

    9089,24%-0,89
  • DOLAR

    39,24% 0,35
  • EURO

    44,53% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4157,10% -0,35
  • Ç. ALTIN

    6643,94% 0,00

CHP Grup Başkanvekili Özel, gündemi değerlendirdi:

- '(Amasra'daki maden kazası) Bir önceki vardiya, gaz miktarı yükseldiği için 2 saat erken çıkmış. Anneler 'Bizim çocuklarımızı neden soktular?' diye ağlıyor.' - 'Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Politika 19.10.2022 14:30:49 0
CHP Grup Başkanvekili Özel, gündemi değerlendirdi:

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Amasra'daki maden kazasına ilişkin, Bir önceki vardiya, gaz miktarı yükseldiği için 2 saat erken çıkmış. Anneler 'Bizim çocuklarımızı neden soktular?' diye ağlıyor. dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in dün Meclis Genel Kurulunda bilgilendirme yaptığını anımsatarak, Normal şartlarda o bakanın Meclis'e gelip hesap vermesi gerekirdi. Ancak yeni Anayasa'da gensoru diye bir müessese yok. Onlar hesabı bir kişiye veriyor. Onlar görevi bıraksa da istifa edemiyor, af talebinde bulunuyorlar. Af talepleri uygun görülürse görevi bırakabiliyorlar. diye konuştu.

Yapılan bilgilendirme eksik, yetersiz ve bir yönüyle son derece hadsizdi. diyen Özel, Ona kimse 'Taziye ziyaretine gittin mi? Daha bugünden kime ne kadar maaş bağlayacaksın?' sorusunu sormuyordu. Dünyanın hiçbir yerinde artık kömür madenlerinde böyle ölümler olmuyorken Türkiye'de neden oluyor? Soma'dan ders alacaktınız, neden almadınız? Kendisi bunu yapmak yerine saraydan eline tutuşturulmuş metni okudu. ifadelerini kullandı.

Vatandaşların kendilerine ilettiği şikayetleri aktaran Özel, Bir önceki vardiya, gaz miktarı yükseldiği için 2 saat erken çıkmış. Anneler 'Bizim çocuklarımızı neden soktular?' diye ağlıyor. Buna bir şey söylemeniz lazım. MYK'ye bilgi verirken son ölçüm 1,89 diyor, Meclis kürsüsünde ise 1,69 diyorlar. Tutanaklarda var. dedi.

Ajansların madendeki patlamanın saatini 18.15 olarak geçtiğini, ölçüm saatinin 18.09 olarak açıklandığını dile getiren Özel, dün facianın oluş saatinin 18.10'a çekildiğini söyledi. Olay saatinin 18.10'a çekilmesinin nedeninin ağır kusur olduğunu iddia eden Özel, Metan oranı 1,5'i geçtiğinde alarma basacaklar, madeni boşaltacaklar. Bu durumda dün ölçüm ile kaza arasını 1 dakikaya indiriyor. Oysa kendi ifadeleriyle söylenen süre başka. Yani aydınlatacağına kafaları daha çok karıştırıp şüpheleri arttırıp çekip gitti. dedi.

Özel, 41 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin kimsenin sorumluluğunu örtmeye çalışmaması gerektiğini belirterek, ancak henüz kimsenin gözaltına alınmadığını, tutuklanmadığını ve görevden alınmadığını söyledi.

- MHP'li milletvekilleri Soma komisyonunda neler yazmış?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Amasra'daki maden kazasından sonra Soma faciasını hatırlatılmasına yönelik eleştirilerine değinen Özel, Soma'ya 'cinayet' deyip, yandaş muhalefete geçince Amasra'ya 'katliam' denmesini suç ilan ediyorsun. Bir aç bak; MHP'li milletvekilleri Soma komisyonunda neler yazmışlar? Şimdi taraf değiştirince vicdan ve insafın mı değişiyor? Esas senin söylediğini söylemek için kalpsiz olmak lazım. Olacak iş değil, bu nasıl bir siyaset ve anlayış? diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın Meclis kürsüsünde telefonunu kırdığı olayı anımsatan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a İçtüzüğün değiştirilmesine yönelik talimat verdiğini söyledi. Özel, Kuvvetler ayrılığı diye bir şey var. Sen kimsin yasamanın başına talimat veriyorsun? Nasıl oluyor bu? Sayın Şentop, nasıl böyle talimatı kabul edersin? Ama sen edersin. ifadelerini kullandı.

- Şentop, siyasal aktivizm içinde

Şentop'un Meclis açılışında sadece Cumhur İttifakı liderlerinin bulunduğu bir toplantı yaptığını dile getiren Özel, Biz yasama yılı açılışı nedeniyle tebrik etmemişiz diye sadece Cumhur İttifakı liderlerini toplantıya çağırmış. Bir de tarafsızlık yemini ediyor. dedi.

TBMM Başkanı Şentop'un, Malezya'dayken CHP'nin kanun teklifini işleme koymadığını ve Bunu samimi bulmadım diye eleştirdiğini belirten Özel, Sana ne? Komisyon bakacak teklifimize. Meclis Başkanının aktif olmasına bayılıyorum. Konuşsun, çalışsın, temas etsin ama siyasal aktivizm içine girerse bu yanlış. Şentop, siyasal aktivizm içinde. Başka yerlere merak salıyorsan git o görevleri talep et. Bu Meclise bunu yapmaya hakkın yok. sözlerini sarf etti.

Özel, 2023 bütçesinde 3 bin 241 yeni araç alımına yer verildiğini belirterek, Vatandaşlara 'kemer sık' diyorlar ama kendileri pahalı araçlara oturup emniyet kemerini bağlıyorlar. diye konuştu.


AA
Yorum

MEB’den uzaktan-online eğitim sinyali

Halk Eğitim’den ücretli öğretmenlere yeni fırsat

Öğretmenlerin ek ders ücretleri geç ödenecek, ücretler hesaba ne zaman yatacak?

"Okul Müdürlerine TÜGVA Baskısı: Protokol Çiğneniyor, Sessizlik Sürüyor"

MEB’den öğrencilere ve öğretmenlere yeni destek!

Uzman Öğretmenlerin ve Başöğretmenlerin MEB’den 3 Büyük Talebi

Bayram öncesi okullara minik tatil kesinleşti! 9 günlük bayram tatili yolda

Adem Asil Avrupa Cimnastik Şampiyonu! Altın Madalya Kazandı

İslam Memiş'ten Altın Sahiplerine Kritik Uyarı: Gram Altın İçin "Bu Seviye Altına Düşmez" Mesajı ve Yeni Alım Fırsatları!

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Çifte Ödeme Müjdesi: Hesaplara Tam 31.000 TL Birden Yatacak!

AÖF Öğrencilerine Yeni Müjde: Açıköğretim Öğrencilerine Yeni Haklar Tanındı

Bayram öncesi maaşlara zam ve 10.000 TL bayram ikramiyesi müjdesi geldi

MEB'den 'Proje İmam Hatip Ortaokulları' Hamlesi: Eğitimde Ayrıcalık mı Geliyor?

Okullarda Çalışan Temizlik Görevlileri İçin Kritik Tarih! Görevleri Ne Zaman Bitiyor?

Arefe Günü Tam Gün Tatil Olacak mı? Türk Eğitim-Sen’den Net Çağrı!

Kadın Öğretmen Canına Kıymak İstedi

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

2025 Bursluluk Sınavı Kaç Puanla Kazanılır? Baraj Puanı Kaç? İOKBS Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak?

MHP Duyurdu: İnfaz Paketindeki Covid İzni Maddesi Neden Çıkarıldı?

Isparta’da Kayıp Öğretmen Trajik Şekilde Hayatını Kaybetti

MEB’den Yeni Eğitim Hamlesi! Yaz Okulu ve Destek Kursları İçin Takvim Açıklandı

Eğitim Sendikalarının Üye Karnesi Açıklandı: Zirve Sendikalar Belli Oldu!

Yeni İnfaz Düzenlemesi TBMM’ye Sunuldu! İşte Kritik Değişiklikler

Sağlık Problemi Olan Öğrencilere MEB’den Eğitim Çözümü!

Öğretmenlere Zorunlu Rotasyon Mu Geliyor? MEB’den Kritik Düzenleme

MEB’den Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Ödemeleri İçin Açıklama

Memurlara bayram ikramiyesi için Geylan‘dan açıklama

Okulda Kavgaya Karışan Öğrenci Ağır Yaralandı! Ailesi Endişeli

Eğitim Gücü-Sen'den Dev Üye Artışı: Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Eğitim Sendikası Oldular!

Okullara yarım gün tatil tam gün yapılmadı, dersler yarım gün olacak

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR