Bugün, 8 Temmuz 2025 Salı
  • BIST 100

    10140,17%0,32
  • DOLAR

    40,01% 0,11
  • EURO

    47,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4294,81% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,00

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde cübbe giyme töreni yapıldı

- İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: - 'Şu ana kadar İstanbul'dan yaklaşık 4 bin 603 personelimiz depreme desteğe gitti. Bunların yaklaşık 2 bini hekim' - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdö

Genel 13.03.2023 22:46:26 0
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Başakşehir Çam Sakura Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (SUAM) 2022-2023 Akademik Yükselme, Öğretim Üyeleri Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni, hastanenin konferans salonunda yapıldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, törende yaptığı konuşmada, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin, açıldığı günden bu yana büyük hizmetler verdiğini söyledi.

Kovid-19 süreci ve Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki başarılı mücadeleleri ile verdikleri desteklerden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür eden Memişoğlu, "Şu ana kadar İstanbul'dan yaklaşık 4 bin 603 personelimiz depreme desteğe gitti. Bunların yaklaşık 2 bini hekim. Altmış tır gönderdik. Maalesef can kayıpları moralimizi ve canımızı acıtıyor." dedi.

Prof. Dr. Memişoğlu, yarının 14 Mart Tıp Bayramı olduğunu anımsatarak, "14 Mart esasında bir adanmışlığın, bir idealizmin, 'Ya hürriyet ya ölüm' kelimesini Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir lidere söyletip, istiklal mücadelemizin başlangıcıdır ve bunu bir hekim arkadaşımız başarmıştır. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Onun için sizler bu toplumun liderlerisiniz, aydınlarısınız ve akademik dediğimiz öğretim üyeleri sadece kendilerinden sorumlu değildir." ifadesini kullandı.

- "İki yılı aşkın sürede 2,5 milyon insana sağlık hizmeti verdik"

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise bugün cübbe giyecek meslektaşların yakınlarının ve ailelerinin burada olmasının, ayrı bir onur olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Yiyit, hastane için sağlık tesisi olarak yola çıktıklarını hatırlatarak, "Bunun yanında ciddi bir akademik eğitim sürecimiz eklendi. Biz, bu 2 yılı aşkın sürede 2,5 milyon insana sağlık hizmeti verdik, 200 binin üzerinde ameliyata imza attık ve bu hastanede 40 binin üzerinde çocuk dünyaya 'merhaba' dedi. Rakamlara bakınca sağlık anlamında büyük katkımız oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlıklı Bilimleri Üniversitesine de ciddi bir katkı sunduklarını anlatan Prof. Dr. Yiyit, şunları kaydetti:

"Bizim kısa sürede 169 akademisyenimiz oldu. Şu an birçoğu bir ve ikinci yıl olmak üzere uzmanlık eğitimi alan 1335 öğrencimiz var. Her geçen gün de bu rakam katlanıyor. Yani sağlık için çıkılan bu yolda sağlığın eğitimi noktasında da çok belirleyici olacağımızı düşünüyorum. Biliyorsunuz, yarın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladığımız bir gün. Bu yıl hem meslektaşlarımızdan kayıplarımız var hem de onların yakınlarından. Onlara başsağlığı diliyorum. Yaralarının da tez zamanda sarılması adına her birimiz elimizden geleni yapıyoruz."

- "Burası hakikaten ay yıldız gibi parlayacak"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de eğitimdeki 7 yıla yaklaşan bir süre içerisinde üniversitelerini dünyada önemli bir yere hep birlikte getirdiklerini aktardı.

Prof. Dr. Erdöl, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni, istikbalde çok önemli yerlerden birisi olarak gördüğüne dikkati çekerek, "İnşallah umduğumuza dahil oluruz. Burası hakikaten ay yıldız gibi parlayacak, ülkemizin eğitiminden sağlığına büyük vizyon sahibi insanlar yetiştirecek. Burasını yeni Aziz Sancarlar yetiştirecek bir yer olarak görüyorum." görüşünü paylaştı.

Ülkede "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin yaşandığını anımsatan Erdöl, "Depremde 450 civarında meslek mensubumuz şehit oldu. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Kendi öğrencilerimizden 21 öğrenciyi maalesef bu deprem nedeniyle kaybettik. Onlar da deprem şehidi oldu." sözlerini sarf etti.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan törende, profesör, doçent ve doktor öğretim üyelerinin cübbelerini, Prof. Dr. Erdöl, Prof. Dr. Memişoğlu ve Prof. Dr. Yiyit giydirdi.

Programın sonunda, katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum

Hakkında Hapis Cezası Bulunan Öğretmen Yakalandı!

Temmuz Zammıyla Ek Ders Ücretleri Yükseldi: Öğretmenler Yeni Tarife Bekliyor

Sayıştay'da Görevde Yükselme Yönetmeliği Değişti: Hangi Kadrolar Kapsama Alındı?

MEB’den Eğitim Kurumlarına Yeni Düzenleme: Yönetmelik Resmî Gazete’de Yayımlandı

Öğretmen Seminerleri ve Kursları Ertelendi! MEB'den Yeni Eğitim Yılı Öncesi Kritik Karar!

SSK, Bağ-Kur, Memur Emeklileri Dikkat! Temmuz Zammı Netleşti, Ödeme Takvimi Belli Oldu!

MEB'den Gecikme Açıklaması: Öğretmen Yollukları Neden Hesaba Yatırılmıyor?

Maaşlar yetersiz kaldı, meclisten maaşlara ek zam geliyor

Emekliye 72.500 TL’lik maaş promosyonu dopingi!

3 bankadan borç temizleme uygulaması! Mecliste kabul edildi

Zamlı memur maaşları ve maaş farkı ödeme tarihi! 14 günlük fark ne zaman hesaba yatacak?

Bekçi maaşları yeni zamla yeniden hesaplandı! Bekçi maaşı kaç TL oldu?

Ücretsiz ders kitapları listesi ve dağıtım detayları MEB tarafından açıklandı

Maaş Zammı Bedelli Askerliğe Yansıdı: En Uygun Kredi Faizi Hangi Bankada?

MEB'den Tüm Okullara İlk Yasak Duyuruldu: Öğrenci Velileri Dikkat!

2026 Ziya Gökalp Yılı Olsun! Türk Eğitim-Sen’den Tarihi Çağrı

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik

Uzman ve Başöğretmenlik Takvimi İçin MEB'e Acil Çağrı

Evde Eğitimde Kriz: Öğretmenlere Boş Gün ve %25 Ek Ders Ücreti Verilecek

Sofraların Vazgeçilmezi Yumurta Fiyatlarına Büyük Zam!

Sigara Fiyatlarına Yeni Zam: Imperial Tobacco Ürünleri Rekor Seviyeye Ulaştı

2025-2026 Eğitim Yılında Ücretli Öğretmen Alımı Azalacak Mı? İşte Kritik Detaylar!

Öğretmenlere Özel Diş Tedavisi: MEB’den Sağlıkta Büyük İndirim Hamlesi

Memur Zammı, Bedelli Askerlik Ücreti ve Kıdem Tazminatı Tavanı Resmileşti!

1. ve 5. Sınıf Öğrencileri Dikkat! MEB Kura Tarihlerini Açıkladı: Hangi Sınıfa Düşeceksiniz?

Eğitim İş Eğitimci Hakları İçin MEB Önünde Buluşuyor: Toplu Sözleşme Talepleri Masada!

Şehit Üsteğmeni Ararken Gelen Acı Feryat: Mağarada 12 Askerimiz Şehit Oldu!

Eski Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hayatını Kaybetti!

Memur maaşına yeni fark ödemesi yapılacak! Hangi memur kaç TL fark ödemesi alacak

Öğretmenlere Sınav Görev Ücreti Zammı Müjdesi! İşte Yeni Tarife ve Ödeme Tarihleri!

Yükleniyor

YAZARLAR