İSTANBUL Bahçelievler Belediyesi'nin düzenlediği Bahçelievler 1. Ulusal Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler Kongre Merkezi'nde ilki gerçekleştirilen fuar, ünlü yazarlarla okurları bir araya getirdi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, yaklaşık bir milyon kitabın yer aldığı fuarla Bahçelievler ve çevresinden en az bir milyon kişiyi kitapla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Amaçlarının özellikle çocuk ve gençlere kitap okuma bilincini aşılamak olduğunu belirten Bahadır, "Kitabı sadece dijital alanlardan değil, kitabın o kokusunu alarak da okumalarını sağlamak istiyoruz. Özellikle yedi noktamızdan ücretsiz servislerimizle saat başı bu fuara ulaşımı sağlıyoruz. Tüm gençlerimizi, yetişkinlerimizi, tüm İstanbul'u buraya davet ediyoruz." diye konuştu.

Her gün 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak fuar kapsamında, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu'nun kuruluşunun 60. yılı vesilesiyle "Tematik Pullar Sergisi" pul meraklılarının beğenisine sunuldu.

Fuarın konukları arasında Erdal akıcıoğlu, Gülten Doğruyol İncesu, Savaş Barkçin, Saniye Bencik Kangal, Bekir Develi, Alişan Kapaklıkaya, Sıtkı Aslanhan, Arif Tuncer Avcı, Tufan Gündüz, Merve Gülcemal, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mine Sota, Hayati İnanç, Serdar Tuncer, Mete Yarar, Erdal akıcıoğlu, Hatice Kübra Tongar ve Ahmet Şimşirgil gibi isimler yer alıyor.

Söyleşi ve imza günlerinde ünlü yazarlarla kitapseverlerin bir araya geldiği ve 70'e yakın yayınevinin stant açtığı fuar, 27 Kasım'a kadar açık olacak.