Milli eğitim bakanlığı MEB 2024 yılı Öğretmen ataması için hazırlıklarına başladı. Bakan Yusuf Tekin daha önce yaptığı açıklamalarda 2024 yılı için öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Peki 2024 yılında kaç Öğretmen ataması yapılacak, öğretmen atama kontenjanları belli oldu mu, hangi branşa kaç atama olacak, öğretmen atama takvimi yayınlandı mı? İşte öğretmen atamalarına dair son gelişmeler: 

Milli Eğitim Bakanı Tekin öğretmen atamaları ile ilgili açıklamasında,

"Bütçenin geçmesini bekliyoruz yeni öğretmen ataması konusunda planlama yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. İşte MEB Öğretmen atama takvimi, branş dağılımı ve kontenjanları 2024 hakkında bilgiler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarla alakalı önemli açıklamalarda bulundu ve

"Tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. Peki; Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak, kadrolar açıklandı mı? İşte MEB Öğretmen atama, branş dağılımı ve kontenjanları 2024!

BAKAN YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Tusuf Tekin açıklamasında,

"Bütçenin geçmesini bekliyoruz yeni öğretmen ataması konusunda planlama yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Tekin, sözleşmeli öğretmenlere ilişkin olarak ise sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategoride olmadığını ve süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçtiklerine dikkat çekmişti.

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmen atamasına ilişkin yöneltilen soruya,

"Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz." demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: GEREKENİ YAPACAĞIZ

"100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Burada 24 Kasım öğretmenler gününde muhalefet tarafından sürekli istismar edilen bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bakınız biz hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliği hep eğitim öğretime verdik. Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkanlar dahilinde gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

YKS üniversite sınav sorularının tamamı ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak YKS üniversite sınav sorularının tamamı ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak

2024 YILI ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT KALDIRILACAK MI?

Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen atamalarına ilişkin tarih ve kadro-branş dağılımı bilgisi henüz bulunmuyor. Bakanlık Öğretmen atamaları ile ilgili duyuru yayınladığında sitemizde paylaşacağız.

2024  ÖĞRETMEN ATAMALARINDA EN ÇOK HANGİ BRANŞTAN ATAMA YAPILACAK?

2023 yılının Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı. Atamaların büyük çoğunluğu deprem bölgesine yapılırken 22 bin 500'ün üzerinde öğretmen Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 10 ile atandı.