Öğretmenlerin 2024 Eylül seminer ek ders ücretleri belli oldu kaç TL ödeme yapılacak Öğretmenlerin 2024 Eylül seminer ek ders ücretleri belli oldu kaç TL ödeme yapılacak

Liselere Geçiş Sistemi dahilinde İçka edilecek olan 2024 LGS sınav soruları ile ilgili detaylar merak ediliyor. Sorular nasıl olacak, hangi konulardan kaç soru sorulacak, öğrenciler eğitim öğretim gördüğü sınıfların hangisinden sorumlu olacak 2024 LGS gelen anlamı ile nasıl bir sınav olarak karşımıza çıkacak? İşte LGS ile ilgili merak edilen bazı önemli soruların cevapları ve haberin detayları:

8’inci Sınıf öğrencileri kısa bir süre sonra çok önemli bir sınava tabi tutulacak. Öğrenciler 2 Haziran 2024 Pazar günü LGS sınavına girerek ter dökecek. Sınava 1 milyonun üzerinde öğrenci girecek ve bu öğrencilerin yaklaşık 100 b nitelikli bir liseye sınav puanı ile yerleştirilecek. Sınav puanı ile istediği okula yerleşemeyen öğrenciler ise evlerine yakın olan eğitim bölgelerindeki uygun bir okula yerleştirileceklerler.. Öğrenciler 2024 yılı LGS sınavında 90 soruluk bir teste tabi tutulacak. Bu teste sayısal ve sözel derslerden sorular olacak. Öğrenciler LGS sınavına iki oturum şeklinde alınacak. öğrencilere LGS‘de ilk oturumda Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü ve İnkılap Tarihi soruları yöneltilecek. 50 sorudan oluşacak olan bu sınav 75 dakika sürecek. Öğrenciler soru başına 1,5 dakika bir süreye sahip olacaklar. 

Öğrenciler bu birinci sınavın ardından ikinci sınava alınacaklar. Yine aynı şekilde aynı gün ve tarihte gerçekleşecek olan sınav 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Bu sınavda ise öğrencilere sayısal derslerden sorular yöneltilecek. 40 soruluk teste Matematik ve Fen Bilimleri soruları yer alacak ve bu soruların cevaplabilmesi için öğrencilere soru başına 2 dakika verilecek ve toplamda öğrenciler bu sınavda 80 dakikalık 1 süreye sahip olacaklar. 

2024 yılı LGS merkezi sınavında öğrenciler 8. sınıfın her iki döneminde işlenen konulardan sorumlu olacak.

2024 LGS sınavında öğrencilerin okuduğunu anlama, sonuç çıkarma, yorumlama, analiz yapma, problem çözme, eleştirel düşünme ve bilimsel süreç gibi becerilerini değerlendirecek.