bütçe görüşmelerinin ardından 2024 yılında ataması yapılacak olan öğretmen sayısının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Milli eğitim bakanlığı önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından yapılacak olan öğretmen atama sayısını ve branşlarını açıklayacak. Bu sayının 2024 yılı için beklentileri karşılayacak düzeyde olması bekleniyor. Ankara'da bazı kulislerde 55.000 atama da konuşuluyor ancak bu konuda bakanlık tarafından yapılan herhangi bir açıklama ya da duyuru yok. önümüzdeki günlerde bakanlığın yapacağı açıklama ile birlikte 2024 yılında kaç öğretmen atanacağını öğreneceğiz. Ancak öğretmen atamalarında en çok merak edilen konulardan biri de en fazla öğretmen atamasının hangi branşlara yapılacağı konusu. Klasikleşen sınıf öğretmenliği ve din kültürü öğretmenliği ile birlikte okul öncesi ile özel eğitim öğretmenliği atamaları genellikle en fazla yapılan atamalardan. 2024 yılında da benzer şekilde bir tablo oluşacak ancak müfredat değişikliği nedeniyle Oransal olarak bazı branşlar geçtiğimiz yıllara göre daha fazla pay alacak.

AÖF yeni dönem sınav takvimi açıklandı sınav tarihleri ve dikkat edilecek hususlar AÖF yeni dönem sınav takvimi açıklandı sınav tarihleri ve dikkat edilecek hususlar

En fazla öğretmen atama hangi branşlara yapılacak? 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 yılında yapılacak olan öğretmen atama sayısı ile ilgili olarak Maliye Bakanlığını ve bütçe görüşmelerini işaret etmişti. Bununla birlikte en çok ihtiyaç olan öğretmen branşlarını da açıklamıştı. Bakan Yusuf Tekin en çok ihtiyaç olan 3 öğretmen branşını şöyle duydu:

Sınıf öğretmenliği

Özel eğitim Öğretmenliği ve

Yabancı dil Öğretmenliği

Bakan Yusuf Tekin'in açıkladığı bu branşlara ek olarak din kültürü öğretmenliği de en fazla atama yapılacak olan branşlardan biri. Bununla birlikte sosyal bilimler dersleri ile ilgili öğretmen atama sayısının artması, resim müzik beden eğitimi gibi derslerin atamalar içerisinde daha fazla yer kaplaması bekleniyor.