Merakla beklenen 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı MEB İOKBS takvimi hakkında son dakika açıklaması yapıldı mı? İşte son gelişmeler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan ve ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine maddi katkı sağlayan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı MEB İOKBS,  3 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu yılın İOKBS oturum tarihi ise MEB tarafından henüz belirlenmedi.

2024 MEB İOKBS bursluluk sınavı takvimi hakkında güncel durum

Yeni müfredatta aynı sınıfta farklı eğitimler verilebilecek Yeni müfredatta aynı sınıfta farklı eğitimler verilebilecek

Burs almak isteyen ve bu sınavı bekleyen milyonlarca öğrenciler ve aileler tarafından merakla beklenen tarihler ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından haber bekleniyor. MEB'in sınav tarihini açıklaması durumunda biz de sitemizde okurlarımızla bu takvimi yayınlayacağız.
Milyonlarca öğrenci ve veli - anne- baba, Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimini açıklamasını bekliyor. Bu nedenle takvimin bir an önce açıklanması büyük önem taşıyor.

BURSLULUK SINAVINDA ARANAN ŞARTLAR NELERDİR

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, bursluluk sınavına başvurular ve burs alabilmek için çeşitli şartları öğrencilerin ve velilerin karşısına çıkarıyor. Bu şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak gerekmektedir. 
  • Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak
  • Sınavın gerçekleştiği ders yılında okul değiştirmemek
  • Bursluluk sınavı, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin yanı sıra hazırlık sınıfı, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için geçerlidir.

Bursluluk sınavı başvuruları ile ilgili diğer detaylar nelerdir

Bursluluk sınavı ve burs başvurusunda öğrencinin ailesinin maddi durumu da dikkate alınan en önemli hususlardan biridir. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, MEB okul pansiyon ücretinin 4 katını geçmemesi gerekmektedir. 2022 yılında kayırlara geçen yıllık gelir toplamından fert başına düşen miktarın 2023 Mali Yılı için belirlenen 46 bin lirayı aşmaması gerekmektedir. Aile geliri tespitinde, 2022 yılında elde edilen tüm gelirler esas alınmaktadır.

Burs almak isteyen öğrenciler ve öğrencilerin ebeveynleri-velileri-aileleri için MEB tarafından yapılacak olan bursluluk sınavı büyük bir önem taşımaktadır. Bursluluk sınavı, başarılı ve maddi durumu uygun olan öğrencilere eğitimlerine devam etmeleri için burs imkanı sunmaktadır. Bu nedenle, sınav takviminin açıklanması ve başvuru şartlarının netleştirilmesi beklenmektedir.